Een vrij simpele oproep van de overheid lijkt moeilijker door te dringen bij de bevolking dan gedacht. Op sociale media uiten velen hun ongenoegen over de mensen die de RIVM-adviezen in de wind slaan en ook tv-icoon Arjen Lubach uit zijn frustraties. Dat doet hij, hoe kan het ook anders, in een komische maar pijnlijk rake sketch in zijn programma Zondag met Lubach.

Afstand houden als corona maatregel

Maatregelen als afstand houden van elkaar, sociaal contact vermijden en thuis aan het werk gaan moeten er voor zorgen dat we de verspreiding van het corona-virus tegengaan. Deze maatregelen zijn we als land niet gewend. Het zijn daarom vreemde tijden. Misschien is het voor bepaalde mensen nog wat onwerkelijk allemaal en lijken zij zich daarom nog niet aan alle regels te houden. Speciaal voor deze mensen legt Arjan Lubach het allemaal nog eens duidelijk uit. Zijn boodschap: afstand houden van elkaar.

Arjan Lubach praat ons bij over corona

De setting van het bekende Zondag met Lubach is grimmiger dan normaal. Niet alleen vanwege het gebrek aan publiek, maar ook vanwege de inhoud van zijn laatste sketch. Hierin roept Arjan Lubach op om toch ├ęcht die anderhalf meter afstand te houden. Dit doet Lubach natuurlijk wel met de nodige spot en satire. Zo zien we het graag.

Tips tijdens quarantaine

Mocht jij die anderhalve meter afstand houden nastreven en thuis blijven, dan kan al gauw de verveling toeslaan. Check in dat geval de corona-kluslijst met alle klussen waar je nog niet eerder aan toekwam. Ook een blik op de lijst met alles wat er nieuw op Netflix verschijnt kan je overhalen om toch ├ęcht binnen te blijven.