Vaderdag is weer aangebroken. Dit is het perfecte moment om iets leuks voor je vader te organiseren. Of hij nou avontuurlijk is aangelegd of het liever wat rustiger aandoet: de keuzes die je kunt maken zijn enorm.

Vette activiteiten voor Vaderdag

Een cadeau is leuk om te geven, maar nóg leuker is het organiseren van een activiteit. De kans is groot dat jullie uitstap jullie beiden nog lang bij blijft en dat is natuurlijk precies de bedoeling. Heb je even geen inspiratie om iets te verzinnen? Check dan onze 10 tips voor activiteiten tijdens Vaderdag.

1. Uit eten nemen

Grote kans dat jij en je vader van dezelfde soort gerechten houden. Of het nou een lekkere steak is, goede sushi, een luxe pizza of typische Hollandse pot: samen uit eten gaan is altijd een goed idee. Kies er dus voor om hem mee te nemen naar jullie lievelingsrestaurant (of verras hem door hem te introduceren aan een keuken waar hij misschien nog niet helemaal in thuis is) voor een geslaagde Vaderdag.

2. Samen naar de film

De bioscopen zijn weer open en dat betekent dat er ook weer genoeg vette films op het programma staan om te kijken. Of je nu naar één van de Nederlandse oorlogsfilms gaat of kiest voor een actiefilm met Pierce Brosnan: het aanbod is groot en staat garant voor een vermakelijke avond. Hou ook de lijst in de gaten met bioscoopfilms die we nog kunnen verwachten.

3. Ouderwetse pubcrawl

Dit doe je misschien vaker met je vrienden, maar jouw pa heeft dit in zijn jongere jaren ook met zijn vrienden gedaan. Trek er samen op uit in jullie woonplaats (of een stad om de hoek) en ga voor de nodige (speciaal)biertjes. Goede gesprekken en leuke momenten zijn gegarandeerd als jullie samen kiezen om voor een kroegentocht op Vaderdag.

vaderdag

4. Whiskyproeverij aan huis

Is je vader minder van het op pad gaan, maar kan hij een goed glas whisky wel waarderen? Kies dan niet voor een pub crawl, maar organiseer een whisky (of bier)proeverij aan huis. Zo kan hij gemakkelijk vanuit zijn luie stoel  genieten van een glas en kan hij volledig ontspannen.

5. Stedentrip

Een dagje op pad is een perfect idee voor Vaderdag. Misschien er een stad waar jullie altijd wel eens heen hebben willen gaan, of misschien is een bezoekje aan een oude woonplaats wel een goed idee. Zoek op wat er voor bezienswaardigheden zijn, regel een leuk terras en de dag kan niet meer stuk.

6. Rondvaart met een boot

Met het lekkere weer ben je natuurlijk graag buiten. Nu kan een stadswandeling of een sport leuk zijn, maar er gaat niets boven een boottocht. Check bij je vrienden of één van hen een boot heeft of huur er anders één. Vanaf het water beleef je een stad heel anders en dat kan voor een leuke en unieke Vaderdag zorgen.

7. Ga sporten

Of het nou een potje tennis, een lange tocht met jullie racefietsen of een potje voetbal is: mochten jullie grote sportfanaten zijn, dan gaat er niets boven samen sporten. Het is niet alleen goed voor de conditie, het zorgt er ook voor dat je je pa in kan maken (en dat voelt stiekem toch altijd best lekker).

8. Goed verzorgde barbecue

Of je nu gaat sporten, een stad bezoekt of een bootje huurt: een barbecue is altijd een goed idee. Zorg ervoor dat je vader zo weinig mogelijk hoeft te doen, sla voldoende eten en drinken in en organiseer de beste barbecue die hij zich kan wensen.

vaderdag

9. Naar het strand

Je bent vast niet de enige die met het idee komt, maar op Vaderdag naar het strand kan zomaar voor een onvergetelijke dag zorgen. Een goede strandwandeling, chille beachclub, zwemmen in de zee en misschien wel het water op met een surfplank of boot: zo hebben jullie samen een topdag.

10. Skydiven

Zijn jullie écht avontuurlijk aangelegd (of wil je je vader gewoon extreem verrassen)? Kies er dan voor om te bungeejumpen of te skydiven. Geef toe: hoe vet zou het zijn als jouw vader dit doet. Bovendien is er geen beter persoon om zo’n toffe en gevaarlijke sprong mee te wagen als je eigen vader.