Elk jaar weer diezelfde aftershave begint op een gegeven moment zijn kracht te verliezen. Een origineel Vaderdag-cadeau is een uitdaging voor vele kinderen, jong én oud. Maar als je een rijbewijs hebt en je vader ook, kan de verlossing nabij zijn. Een goede tip voor de vader die van auto rijden houdt is namelijk de BMW Driving Experience. En gelukkig hebben ze daar een toffe Vaderdag-deal voor je klaarstaan.

De BMW Driving Experience

In deze BMW Driving Experience krijg je een veiligheidstraining. Dit betekent niet alleen een ‘simpele’ slipcursus waar je in een uurtje klaar mee bent. Je vader mag hier een halve dag voor uittrekken en een familielid naar keuze mag gratis meedoen (dikke kans dat jij dat bent na het geven van dit cadeau).

Je krijgt trainingen met theorie én in de praktijk op verschillende gebieden. Meerdere potentieel gevaarlijke situaties worden nagebootst op het oefenterrein waar je lekker je gang kan gaan. Rijden mag in de nieuwste BMW Group Modellen, dus aan mooie auto’s geen gebrek.

bmw driving experience

Het programma

De Vaderdag-editie van de BMW Driving Experience begint met een korte basis aan theorie. Dit kun je daarna gelijk in de praktijk toepassen. Er staan namelijk nog een boel andere programmapunten op de planning.

Eenmaal in de auto begin je met een potje driften, waar je op een gladde rotonde kunt laten zien wat je kunsten zijn in een gecontroleerde drift. Instructeurs geven hierbij tips zodat je zo lang mogelijk rondjes kan blijven glijden zonder de grip compleet te verliezen.

Vervolgens oefen je de J-turn, waarmee je direct uit een brute actiefilm lijkt te stappen. Je kent hem wel, de bocht waarbij je eerst achteruit gaat en dan zo hard 180 graden draait dat je direct rechtdoor kunt rijden. Met die adrenaline kun je vervolgens door naar de laatste oefening in de BMW Driving Experience.

Je eindigt namelijk met een slalom-competitie. Hier moet je zo snel mogelijk over een uitgezet parcours crossen en tussen de pionnen door moet slalommen. Het raken van een pion kost je een tijdstraf, dus zorgvuldigheid moet met snelheid worden gecombineerd. Wordt jouw vader de snelste van de dag?

De BMW Driving Experience heeft een speciale aanbieding voor vaderdag waarbij je voor €99,- mee kunt doen en het familielid er gratis bij kan zijn. Dan mag het jaar daarna de aftershave weer worden gekocht.