Een ab roller is een handig apparaat, als je weet hoe je het goed moet gebruiken. Het wordt nog niet erg veel gebruikt en is daarmee eigenlijk een onderschat hulpmiddel. Toch kun je met de ab roller bijzonder goed je core trainen, zonder verder materiaal nodig te hebben.

Wat is een ab roller?

Een ab roller is eigenlijk een wieltje met handvatten, die gemaakt is om jouw gewicht te dragen. Het wordt ook wel een ab wheel of exercise wheel genoemd.Het lijkt een heel simpel apparaatje, maar het heeft een complexe werking. Daarom kan het erg nuttig zijn bij een training. Zeker als je thuis aan het trainen bent hoort het bij de handige fitnessartikelen. Je kunt er op YouTube bovendien talloze oefeningen en zelfs complete workouts mee vinden.

Wat doet een ab roller?

De oefening die je kunt doen met een ab roller, is erg goed voor je core. Je gaat op je knieën zitten en houdt de handvatten vast. Vervolgens leun en rol je naar voren, terwijl je de druk op je buikspieren houdt. Je komt vervolgens weer omhoog met behulp van je core en dit herhaal je een aantal keer. Zo houd je constante druk op je buikspieren en als het goed is voel je die op een gegeven moment branden.

Je kunt, als je al iets meer getraind hebt, ook proberen dezelfde oefening te doen, maar dan zonder je knieën te gebruiken. Dan hang je dus volledig in de lucht met alleen je voeten en de ab roller die de grond raken. Daarmee hangt er meer gewicht in je buikspieren, dus is het zwaarder. Zo wordt het eigenlijk een plank variatie.

Waar koop je een ab roller?

Een ab roller is uiteraard te verkrijgen via Bol.com. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en prijscategorieën. Het liefst wil je er natuurlijk wel eentje die niet na een paar keer stuk is. Gelukkig zijn ook de iets minder goedkope niet zo duur. Voor €24,49 heb je er eentje in huis, inclusief knie-mat zodat je niet gelijk je knieën bezeert. Voor je het weet is die sixpack op je buik gerold. Perfect om thuis mee te trainen!

ab roller