Het aanspreken van een vrouw op een dating app kan heel moeilijk zijn. Het begin is een cruciaal moment, want het zet de toon voor jullie gesprek. Ook is de eerste indruk belangrijk en kan je het snel verpesten met een verkeerd bericht. Doe het daarom goed.

Het aanspreken van een vrouw op een online dating app is moeilijk

Het is voor iedereen een heikel punt: hoe begin je nou zo’n gesprek? Als je een match bent geworden ben je er nog niet. Vraag je dan gelijk haar nummer, stel je een persoonlijke vraag of begin je gewoon met ‘hoi’? Het lastige is: een eenduidig antwoord is er niet. Iedereen is anders en heeft verschillende voorkeuren, dus hetzelfde zeggen bij iedereen werkt niet altijd. Maar we kunnen je wel een stel tips geven die ervoor kunnen zorgen dat het in ieder geval iets vloeiender gaat. Zo vergroot je je kansen vanaf het eerste bericht.

De tips om een online gesprek te voeren

Deze tips helpen jou vast om van een eerste berichtje tot een date te komen. Je hebt namelijk al een match dankzij je kansrijke profielfoto, dus nu komen de volgende stappen. Hopelijk heb je dan de beste dating tips nodig omdat er een afspraakje uit is gerold!

1. Wees subtiel

Vaak is een goed gesprek een kwestie van subtiliteit. Je wilt niet lomp een gesprek in trappen met wanneer ze wil daten of wat haar nummer is. Pak het voorzichtig aan, want voor je het weet heb je iemand helemaal afgeschrikt.

2. Neem je tijd

Na het aanspreken van een vrouw op een dating app kan het even duren voor je reactie krijgt. En dat hoef je niemand kwalijk nemen; niemand is immers tot direct antwoorden verplicht. Wees daarom niet ongeduldig met vragen naar een reactie. Hoor je een paar dagen niks? Geen paniek. En mocht je nou écht heel graag een reactie willen, vraag het dan niet vaker van één keer. Als er dan nog niks komt, is ze de moeite niet waard.

3. Niet laten wachten

Andersom kan het ook even duren voordat jij kunt reageren. Wacht hier echter niet te lang mee als je wel interesse hebt. Zij blijft immers ook niet dagen wachten. Dus die gedachte van “ik wil niet wanhopig overkomen dus ik reageer niet snel” kun je overboord gooien.

Vrouw aanspreken datingapp

4. Niet opdringerig zijn

Heb je een gesprek aan de gang, wees dan niet te opdringerig. Als je merkt dat een match niet gelijk heel open naar je is, hoef je niet gelijk haar nummer te vragen. Probeer aan de gang van het gesprek aan te voelen of dat het juiste moment is.

5. Niet ongemakkelijk doorgaan

Is het aanspreken van een vrouw op een dating app succesvol maar loopt het gesprek dood, dan is dat geen ramp. Hoe langer je doorgaat zonder dat ze interesse toont, hoe ongemakkelijker het wordt. We willen niet zeggen dat je snel moet opgeven, maar besef ook op tijd dat er echt niks van komt.

6. Begin gewoon!

Een niet te missen punt. Als je een gesprek kunt hebben, moet iemand het eerste berichtje sturen. Schroom dus niet om diegene te zijn, want misschien doet zij het wel nooit.

7. Vragen stellen

Voor een gesprek heb je vaak vragen en antwoorden nodig. Vraag dus door op wat ze zegt en wees geïnteresseerd. Zo voelt zij zich gehoord en kom je meer over haar te weten. Win-win, zeker als je daarna gaat daten en wat hebt om over door te vragen.

aanspreken van een vrouw op een dating app

8. Jezelf onderscheiden

Wil je een vrouw aanspreken op een dating app, dan moet je ook iets hebben wat jou uniek maakt. Wees niet te cliché met dat je houdt van een biertje in een bar maar ook gezellig op de bank kunt zitten. Dat kan iedereen namelijk. Het is hierbij prima om soms buiten je comfort zone te treden, want dat vindt zij waarschijnlijk alleen maar leuk.

9. Inspelen op haar profiel

Vind je het moeilijk om een gesprek aan te knopen of lopend te houden, kijk dan naar haar profiel. Kun je iets vragen over haar foto’s of iets in haar bio? Zo heb je toch een stukje informatie waar je een stuk meer informatie van kunt maken.

10. Eerlijk zijn

Je hoeft om onderscheidend te zijn niet allerlei verhalen over jezelf te verzinnen. Je hebt er niks aan als je straks echt gaat daten en met leugentjes kom je nergens. Wil je een vrouw aanspreken op een dating app, dan moet je ook een beetje jezelf kunnen zijn.