Een stroeve date is het moeilijkste wat er is. Het valt stil, wordt ongemakkelijk en dan raak je van de regen in de drup. Dan kunnen een paar dating tips je over dat dode punt heen helpen om zo jouw date alsnog succesvol af te sluiten. Succes niet gegarandeerd, maar dat weet je van tevoren met elke date.

De dating tips die jouw date redden

Als je deze tips uitvoert weet je dat de kans om sexy gevonden te worden een stuk hoger is. Je dacht misschien te weten hoe je indruk moest maken op iemand, maar dat lukt vast niet altijd. Als een paar dingen misschien net iets anders gaan dan dat ze normaal gesproken gaan is dat indruk maken een stuk makkelijker. Deze drie tips helpen je indruk maken zoals je dat nog nooit gedaan hebt. Of het nou op een eerste date is of de honderdste.

1. Wees stil en luister écht

Een gesprek over koetjes en kalfjes is makkelijk om het ijs te breken. Maar zodra het daarna echt ergens over gaat, onderbreek haar dan weinig. Laat haar zoveel mogelijk uitspreken en luister inhoudelijk naar wat ze zegt. Dus niet alleen ja knikken en vervolgens je eigen verhaal vertellen. Als je echt naar haar luistert en dat laat merken, voelt ze zich gehoord en daarmee meer op haar gemak.

dating tips

2. Stel snel en veel vragen

Die koetjes en kalfjes die we net noemden zijn leuk en aardig, maar ver kom je er niet mee in een date. Daarom horen deze twee dating tips wel een beetje bij elkaar. Om al vroeg de toon te zetten voor je kennismaking kun je snel vragen stellen. Een klein beetje prikken in haar privéleven, zo maak je echt kennis. Niet gelijk een heel vragenvuur openen en de oren van het hoofd vragen, maar wel die interesse tonen.

3. Onderbreek alleen om door te vragen

Als je wil onderbreken tijdens haar verhaal, dan kan je dat wel doen. Doe het echter alleen als je ermee doorvraagt op waar het over ging. Vragen wat iets voor haar inhoudt bijvoorbeeld. Je toont extra interesse en zo kom je uiteindelijk ook bij jullie gemeenschappen. Goed kunnen doorvragen is overigens ook erg belangrijk om ongemakkelijke stiltes te voorkomen. Win-win dus!

Inderdaad, deze dating tips zijn een lesje gesprekstechniek. Sleutelwoord hierbij is ‘stel geduldig je vragen’. Als je dat goed doet én de antwoorden onthoudt ben je in no time binnen.