Het is misschien niet het genre wat je als snelste op zou zetten, maar wel één die al een hele reeks aan klassiekers heeft opgeleverd. Ook op Netflix vind je de nodige westerns. Dit zijn vijf knallers om eens aan te zetten tijdens een filmavond.

Deze westerns op Netflix moet je gezien hebben

Westerns op Netflix zijn meer dan cowboys, indianen, paarden en geweren. Je vindt veel originele westerns op Netflix, maar kunt ook rekenen op een aantal echte klassiekers. Wij selecteerden er 5 voor als je nog een paar filmtips kunt gebruiken.

O Matador (The Killer)

Deze Braziliaanse western speelt zich af tussen 1910 en 1940. In de film volg je Shaggy, een gevreesde moordenaar die is opgevoed door een lokale crimineel genaamd Seven Ears. Hij vond Shaggy als baby en voedt hem op in de wildernis. Ver van de beschaafde wereld af. Eenmaal volwassen trekt hij naar de stad, op zoek naar Seven Ears die hem verlaten heeft. Eenmaal daar lijken er geen wetten te gelden. De formule voor een avond goed Western-vermaak.

IMDb-score: 6.1

Django Unchained

Django Unchained is één van de westerns op Netflix die is geproduceerd door Quentin Tarantino. Dat betekent veel actie en grove scènes, evenals verschillende verhaallijnen die gezamenlijk een vet plot vormen. De slaaf Django wordt bevrijd door de premiejager King Schultz. Samen besluiten ze om Django’s vrouw te bevrijden van de slavendrijver Calvin Candle. Jamie Foxx, Christopher Waltz en Leonardo DiCaprio spelen in deze echte klassieker.

IMDb-score: 8.4

News of the World

Tom Hanks speelt in deze film iemand die in het oude Westen van dorp tot dorp reist. Daar leest hij nieuwsberichten voor aan mensen die zelf niet kunnen lezen. Als hij een meisje ontmoet dat vroeger is ontvoerd door indianen besluit hij haar weer terug te brengen naar haar familie. Mooi en meeslepend is News of the World zeker. De film viel recent dan ook erg in de prijzen.

IMDb-score: 6.8

The Hateful Eight

Onder de westerns op Netflix mag The Hateful Eight ook niet ontbreken. Ook deze film is van de hand van Quentin Tarantino. Acht sterke en groffe vreemdelingen komen samen tijdens een heftige sneeuwstorm. Reken op verschillende hoofdstukken en actie die we van de regisseur zijn gewend. Onder andere Samuel L. Jackson is te zien in de film.

IMDb-score: 7.8

Godless

Godless is geen film, maar wel een serie die zich in het Wilde Westen afspeelt. De serie gaat over een dorp waarvan een grote groep mannen om het leven is gekomen door een ingestorte mijn. De vrouwen proberen hun zaken zelf op te lossen, maar een naderende groep rovers zorgt ervoor dat ze met een wel heel grote tegenstand te maken krijgen.

IMDb-score: 8.3