Tom Hanks is niet te stoppen. De acteur is inmiddels 64 jaar maar bewijst keer op keer dat hij nog steeds één van de beste acteurs van heel Hollywood is. Zo ook in de nieuwe western News of the World, waarin hij een commandant speelt die een ontvoerd meisje terug besluit te brengen.

Tom Hanks schittert in ‘News of the World’

News of the World speelt zich af in 1870. Hoofdpersoon ‘Captain’ Jefferson Kyle Kidd is inmiddels met pensioen, nadat hij lang in het leger heeft gediend. Hij slijt zijn dagen als nieuwslezer: Jefferson reist van dorp naar dorp om daar het nieuws voor te lezen aan de mensen die zelf niet kunnen lezen. Zijn leven verandert echter wanneer hij het jonge meisje Johanna ontmoet. Zij werd jaren geleden ontvoerd door indianen, die haar ouders vermoordden en haar in hun midden opvoedden. Wanneer blijkt dat Johanna’s oom en tante nog leven, besluit Jefferson om Johanna naar hun toe te brengen.

News of the World

Een heftige western

Zoals het een typische Western-film betaamt is hun reis naar Johanna’s oom en tante niet zonder zorgen. Tijdens de honderden kilometers die ze moeten afleggen krijgen ze te maken met de nodige tegenslagen en vijandelijke ontmoetingen. Ondertussen probeert de Captain in News of the World geleidelijk aan door te dringen tot Johanna. Dit doet hij bijvoorbeeld door haar woorden te leren spreken en zijn nieuwsberichten hierbij te gebruiken.

News of the World

Het uitgebreide filmrepertoire van Tom Hanks

Tom Hanks is duidelijk van alle markten thuis. Denk aan Greyhound, waarin hij de kapitein van een oorlogsschip speelt. Ook in klassiekers zoals Forrest Gump, The Green Mile en Saving Private Ryan speelt hij een glansrol. Eén blik op de trailer van News of the World doet ons vermoeden dat dit zomaar eens de zoveelste film kan zijn in de uitgebreide lijst met Tom Hanks films waar we nog lang van gaan genieten. Voorlopig staat de film gepland voor een release rondom kerst. Op dat leuke kerstcadeau moeten we dus nog even wachten.