Echte goede westerns zijn altijd een plezier voor het oog. Er is niets zo fijn als twee cowboys die het tegen elkaar opnemen in een shoot-out, of achtervolgingen over de prairie. Netflix serie Godless geeft een originele twist aan het western-genre. In de serie probeert een stad met enkel vrouwen te overleven zonder echtgenoten en dreigt er groot gevaar.

In Godless hebben de vrouwen het voor het zeggen

Er zijn veel Netflix series die meer aandacht verdienen dan ze momenteel krijgen. Als je het ons vraagt is Godless er hier zeker één van. De serie gaat over La Belle. Dit is een stad in het einde van de 19e eeuw. Twee jaar eerder kwamen bijna alle mannen om het leven bij een mijnongeluk. Nu is het aan de stoere vrouwen om de boel draaiende te houden.

Gevaarlijke bendeleider is op weg naar La Belle

Dat lukt in Godless niet zomaar. Er is tussen de vrouwen onderlinge strijd over paarden, macht en de heersende dreiging. Er is namelijk een gevaarlijke bandiet op pad. Frank Griffin is de leider van een bende die rondtrekt, op zoek naar bloedvergieten. Dat niet alleen: hij is op weg naar La Belle.

Godless

Goede score

Op IMDb kan Godless rekenen op een goede score van maar liefst een 8.3 gemiddeld. Dat cijfer is te wijden aan de acteerprestaties, maar ook aan de prachtige setting. Net als andere westerns worden kijkers namelijk getrakteerd op prachtige velden, uitgestrekte vlaktes en dorpen die echt doen denken aan het Wilde Westen van vroeger. Acteurs uit de serie wonnen voor hun rol ook een Emmy. Een Emmy is de Oscar van de televisiewereld en dus één van de hoogst haalbare prijzen voor acteurs en actrices die in tv-series spelen.

Godless

Westerns op Netflix

Ben je na de serie toe aan nog een andere western? Ook The Hateful Eight van Quentin Tarantino is een western die je zeker niet aan je voorbij mag laten gaan. Benieuwd geworden naar Godless? Check dan de trailer hieronder, of kijk de mini-serie op Netflix.