Hardlopen is goed voor je. Je kan je hoofd leegmaken, je wordt er fit van en het is goed voor je conditie. Maar het kan soms best saai zijn, daarom geven we hier 5 tips om hardlopen leuker te maken. Het zijn gemakkelijke dingen maar je zal snel merken dat het een stuk aangenamer wordt.

Tips om hardlopen leuker te maken

Hieronder staan 5 simpele tips om het hardlopen leuker te maken. Mocht je je conditie willen verbeteren of gewoon in beweging willen zijn? Dan is hardlopen perfect. Je kan het op ieder moment van de dag, zo lang als je wil doen. Het probleem is alleen dat veel mensen er geen bal aan vinden en ze om die reden de renschoenen in de kast laten. Deze tips maken de tijdsbesteding in ieder geval een stuk prettiger, zodat ook jij kan genieten van een rondje rennen.

1. Hardlopen met een vriend of vriendin

Een van de beste tips om hardlopen leuker te maken is het hardlopen met een vriend of vriendin. Je hebt iemand om mee te praten en je ervaringen te delen. Hierdoor merk je dat de tijd veel sneller voorbij gaat en dat je binnen no-time aan je doel zit.

2. De juiste muziek

Muziek is een hele goede tip om hardlopen leuker te maken. Met muziek worden dingen in het algemeen vaak prettiger, dat is ook zo bij hardlopen. Het helpt je met het in je ritme komen en erin blijven. Nu moet je nog de juiste muziek uitkiezen. Dat kan muziek zijn die je leuk vindt, maar het kan ook motiverende muziek zijn. Er zijn verschillende playlists te vinden met hardloopmuziek of motivatiemuziek. Kies voor dreunende hypende beats, of voor een fijne playlist waarbij je weg kunt dromen. Wat ook het overwegen waard is, is om een keer te gaan rennen met een podcast aan. Jij rent en ondertussen wordt je geëntertaind met een interessante of vooral leuke podcast. Check bijvoorbeeld deze sportpodcasts, die helpen je zéker aan wat extra motivatie.

tips om hardlopen leuker te maken

3. Kies de juiste locatie

Een saaie woonwijk of kaal industriegebied is geen fijne locatie om te gaan hardlopen. Een tip om hardlopen leuker te maken is dan ook om de juiste locatie te kiezen. Een park is bijvoorbeeld al een stuk leuker. Vaak heb je niet een goede hardloopplek bij jou in de buurt, overweeg dan eens de fiets te pakken en je geluk iets verder te zoeken. Duurt het misschien iets langer, maar je zult merken dat het lopen een stuk makkelijker gaat als de omgeving stimulerend is in plaats van saai.

4. Kies het juiste tijdstip

Vaak is hardlopen na een lange werkdag niet fijn. Na zo’n slopende dag kijk je er vaak tegenop om nog te gaan hardlopen. Probeer dus zo vroeg mogelijk op de dag te gaan hardlopen. ’s Ochtends heb je vaak meer energie en heb je de goede moed om fris en fruitig te gaan hardlopen. Ook hik je er dan niet de hele dag tegenaan. Hup een rondje hardlopen en je bent er van af. Een snelle douche erna en je kan verder gaan met de dag. Iets eerder opstaan om te gaan hardlopen is vaak echt heel fijn.

5. Stel een doel voor jezelf en houd je resultaten bij

Het is fijner hardlopen als je een doel voor jezelf hebt. Zonder doel heb je vaak niks om jezelf voor te motiveren en voor te hardlopen. Maak een kleine ‘weddenschap’ met jezelf. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Ik ga 5 kilometer hardlopen in een half uur” of “Vandaag ga ik drie kwartier lang hardlopen”. Hierdoor motiveer je jezelf om datgene ook daadwerkelijk te doen. Zodra je dit gedaan hebt is het ook belangrijk om je resultaten op te slaan om zo elke keer jezelf weer te verslaan en te verbeteren. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk met verschillende apps op je mobiel. Drijf jezelf tot het uiterste zodat je snel de beste resultaten boekt.