Podcasts zijn helemaal hot, en zeg nou eerlijk, het is ook heerlijk om ’s ochtends naar je werk gaan met een goed gesprek over jouw favoriete onderwerp door je speakers. Zo zijn er nu ook podcasts over sport, fitness, fit worden en ga zo maar door. Hier bespreken we 5 van deze sportpodcasts die jouw helpen je doel te behalen, of je in ieder geval motiveren er over na te denken.

5 leuke sportpodcasts van dit moment

We worden uit alle hoeken getrakteerd op nieuwe luistermateriaal. Van culinair, tot sporten en van wijze levenslessen tot simpelweg gezellig geklets. Voor ieder wat wils. Ben jij bezig met sport, of is het je wens hier wat meer tijd aan te besteden, dan zijn dit 5 podcasts die niet alleen draaien om de sport zelf, maar net zo goed om de instelling, de motivatie en de overige factoren eromheen. Wij sommen een paar opties voor je op waar je zonder zwaarmoedige gesprekken wat leert, alles in combinatie met ruimte voor gelach.

1. Beter Sneller Sterker de podcast

In deze sportpodcast gaan Martyn de Jong (Men’s Health) en Jordi Warners (radio dj bij Q-music) in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over training, voeding, balans en zelfverbetering. Ideaal dus om jou motivatie een boost te geven! De 2 hadden al eerder een podcast genaamd Gezond Verstand. Er staan inmiddels negen afleveringen online met gasten als: Arie Boomsma, Marit Brugman en de knappe Savannah Prez. Los van trainingstips en voedingsadviezen duiken ze samen met hun gasten dieper in op de keuzes die komen kijken bij het werken aan een gezond en gelukkig bestaan. De Podcast is te beluisteren via Spotify.

sportpodcasts

2. De Cor Potcast

De naam alleen al heeft een grappige reden. Cor Pot, de talisman van Feyenoord zou in de eerste aflevering langskomen maar kon helaas op het laatste moment niet. Toch besloten ze om de naam te behouden: De Cor Potcast. In deze sportpodcast gaan de 3 voetballers Thomas verhaar, Maarten de Fockert en Bart Vriends de conversatie met elkaar aan over alles wat met voetbal te maken heeft. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort hippe versie van Veronica-Inside is. Ideaal dus als je je ochtend relaxed wil beginnen.

sportpodcasts

3. Liefde voor Lopen

De sportpodcast van Runnersworld draait om het bespreken van de liefde voor lopen. Ze hebben het vooral over herkenbare thema’s tijdens het hardlopen en lang niet alleen over hoe geweldig het is. Ook de meest voorkomende frustraties komen rijkelijk en op komische wijze voorbij. Aan de hand van verschillende gasten komen alle aspecten wel een keer aan bod. Ideaal dus voor de fanatiekeling tijdens het hardlopen, in de auto of op de bank. Inmiddels staan er al zes afleveringen online, genoeg om te luisteren!

sportpodcasts

4. That Peter Crouch podcast

Ongetwijfeld een van de grootste sportpodcasts ter wereld is That Peter Crouch Podcast. De podcast had in 2019 al meer dan 12 miljoen luisteraars in het Verenigd Koninkrijk. Peter Crouch praat samen met Chris Stark en Tom Fordyce over alles wat een profvoetballer mee maakt en wat je moet doen om er een te worden. Met gasten als Prince William, Theo Walcott en Sean Dyche is dit een podcast van een ongekend hoog niveau. Door goede afwisseling tussen humor en ervaring in de sportwereld kan dit misschien jouw favoriete podcast worden.

sportpodcasts

5. All About Fitness

De sportpodcast voor alle fitness-fanaten. In deze podcast geeft Pete-Mccall binnen 15 minuten de beste fitness tips. Ook gaat hij diepte-interviews aan met topgasten over hoe jij het beste uit je workout kunt halen. Na het luisteren van deze podcast garanderen we dat jij motivatie hebt om te gaan fitnessen en dat je beter weet hoe je het beste eruit kunt halen!

sportpodcasts