Het is bijna elke man wel eens overkomen. Heb je net die ene vrouw zover weten te krijgen om het bed te delen, blijkt dat je jongeheer er even geen zin in heeft. Dat is niet alleen knap lastig, het vreet ook aan je zelfvertrouwen. Het gevoel een echte man te zijn hang je vaak op aan de mogelijkheid om een vrouw te kunnen plezieren. Dat is niet zo vreemd: voor de meeste vrouwen is het juist een compliment om te merken dat je in staat van opwinding verkeerd. Gelukkig is het niet direct een aanwijzing dat je serieuze problemen hebt met je geslachtsdeel als het ding blijft hangen.

Echte erectieproblemen zijn zeldzaam

Om maar direct met de deur in huis te vallen: als je even geen ‘stijve’ krijgt, betekent het niet dat er iets mis is. Net zo min als er iets mis zou zijn als je een keer niet wakker wordt met een erectie. Denk dus niet gelijk aan een ontluikend erectieprobleem. Ook de viagra en aanverwante pilletjes hoef je niet te gaan gebruiken. Er zijn namelijk enkele logische verklaringen voor waarom jouw geslachtsdeel in de weiger-houding blijft staan.

Geen erectie door overmatig alcohol gebruik

Leuk natuurlijk om op een vrijdagavond helemaal los te gaan. Dat je dan een biertje, wijntje of een whisky drinkt is vaak ook geen probleem. Sterker nog, alcohol zorgt ervoor dat je wat losser wordt en makkelijker contact legt. Allemaal voordelen dus. Het probleem is dat het ook invloed heeft op je vermogen om een erectie te krijgen. Kortom, voorkom de ‘whisky dick’.

De reden dat je jongeheer in de relax-stand blijft staan na een avondje stappen is omdat alcohol de bloedtoevoer naar je penis beperkt. Zonder voldoende toevoer van bloed kan je nog zo graag willen dat er iets gebeurt, het blijft een ijdele hoop. Wil je het voorkomen, drink dan hooguit twee alcoholische drankjes en niet meer. Zo blijft het leuk in de club en wordt het feest in bed.

erectieproblemen

Je hebt een nieuwe partner

Het is de meeste plausibele verklaring waarom het niet lukt met je nieuwe verovering. Lig je met elkaar voor het eerst in bed dan is de kans groot dat je allerlei beren op de weg ziet. Tal van vragen spoken door je hoofd en die zijn over het algemeen niet bevorderlijk voor je bedprestaties. Ben je van nature al een beetje onzeker, dan zal het zeker herkenbaar zijn.

Het probleem is vaak dat de gezonde spanning omslaat in stress en je lichaam dus adrenaline gaat produceren. Je wilt immers presteren en je bent bang dat je zult falen. De wens is hierbij de vader van de gedachte en dus gebeurt er niks. Goede tip: ga eerst samen douchen zodat de meeste spanning wegvalt.

Te weinig energie

Laten we beginnen met de logische stelling dat je over voldoende energie moet beschikken om te kunnen presteren. Ga je na een avond stappen de volgende dag weer werken, dan zal het misschien goed gaan, dan wanneer je prima uitgerust uit je bed stapt. Met de seks is het net zo. Het kost energie en dus zul je ervoor moeten zorgen dat de batterij voldoende is opgeladen. Ben je moe, dan verlies je al snel de focus en is het in bed een stuk minder spannend. Dat geldt overigens ook voor energievretende situaties waarbij stress aanwezig is. Kortom, zorg ervoor dat je goed in je vel zit en voldoende energie hebt.

erectieproblemen

Medicijnen maken je minder potent

Gebruik je medicatie, dan kan ook dat van invloed zijn op je bedprestaties. Vooral als je medicijnen slikt tegen een hoge bloeddruk, kan dat direct impact hebben op je potentie. Dergelijke medicijnen beïnvloeden namelijk het centrale zenuwstelsel en verminderen de toevoer van bloed naar de penis. Sterker nog: als je depressief bent is de kans behoorlijk groot dat je de seks ook kunt vergeten als je daar medicatie voor gebruikt. Ruim 75% van de mensen die kampen met depressie, ervaren erectieproblemen. Gebruik je dus medicijnen die de heropname van serotonine afremmen zoals Prozac en Lexapro, houdt dan rekening met een verlaagde potentie.

Teveel solo seks is niet goed

Wees gerust: van masturberen wordt je niet blind! Dat wil niet zeggen dat een regelmatige soloseks sessie per se goed is voor je prestaties. Je lichaam produceert namelijk na het orgasme een hoeveelheid prolactine. Dit hormoon beïnvloed onder andere je vermogen om een erectie te krijgen en tot overmaat van ramp kan het ook het ejaculeren uitstellen of zelfs onmogelijk maken.

Even de hand aan jezelf slaan voor je seks gaat hebben is dus niet slim. Je dwingt je lichaam juist om rust te nemen voor je het weer gaat doen. Mocht je overigens nog jong zijn, dan is die periode overigens vrij beperkt en kun je waarschijnlijk al na een pauze van 10 minuten alsnog los gaan.