Het is zo ongeveer het grootste taboe onder mannen: hoe lang is ie? Al sinds mensenheugenis houdt die vraag hele volksstammen bezig. De lengte van de penis is blijkbaar enorm fascinerend. Logisch, menig man denkt maar al te vaak dat de lengte van zijn geslachtsdeel bepalend is voor de kwaliteit van zijn prestaties in bed. Kortom, hoe groter, hoe beter en des te gelukkiger de vrouw zal zijn. Het logische gevolg is dat men er maar wat graag over wordt opgeschept. Maar wat is nu echt de gemiddelde lengte?

Gemiddelde lengte van een penis

Om het antwoord te vinden op de vraag wat nu eigenlijk de gemiddelde lengte van de penis is, werden maar liefst 15.000 piemels opgemeten. Inderdaad, een lullig klusje. Dat levert natuurlijk een hoop data op en dankzij dat onderzoek weten we inmiddels dat de meeste mannen voorzien zijn van een ‘normaal’ formaat.

penis

Om je maar gelijk te voorzien van de meest recente bevindingen: in ontspannen toestand is de gemiddelde lengte van het mannelijke geslachtsorgaan 9.16 centimeter en heeft het een omvang van 9.31 centimeter. In stijve toestand is de lengte gemiddeld genomen 13.12 centimeter en is de omtrek 11.66 centimeter.

Normale lengte van het geslachtsdeel

Leuke data zul je wellicht denken, maar wat heb ik er nu aan? Welnu, niet veel. Dat wil zeggen, als je behoort tot dat deel van de mannelijke bevolking die boven het gemiddelde zit. Heb je daarentegen altijd het idee gehad dat je minder goed bedeeld bent qua lengte, dan kan de uitkomst een hele geruststelling zijn.

‘Te kleine’ penis komt weinig voor

Nog een opsteker voor de mannen met een minderwaardigheidscomplex: in slechts 2.28 procent van de gevallen is er sprake van een kleine plasser. Ook de mannen die extreem goed geschapen zijn, vormen een minderheid. Slechts 2.28 procent kan pronken met een geslachtsdeel dat qua lengte er met de kop bovenuit steekt. Leuke informatie dus, maar enkel bruikbaar voor artsen die een patient met het ‘kleine-piemel-syndroom’ gerust willen stellen.

penis

Geen relatie met andere lichaamsdelen

Oké, we weten dus wat ‘normaal’ zou zijn, maar hoe zit het dan met de hardnekkige geruchten met betrekking tot de lengte van het mannelijke lid. Zijn grote voeten bijvoorbeeld een aanwijzing dat je ook beschikt over een grote penis? En kan de lengte van je vingers ook iets zeggen over de lengte van je jongeheer? Kortweg gezegd: het zijn lulverhalen. In de meest letterlijke zin. Er is in het onderzoek geen enkele relatie gevonden tussen de lengte van de penis en de lengte van andere lichaamsdelen.

Gemiddeld genomen

Het kan dus een hele opluchting zijn om te weten dat je jongeheer een normaal formaat heeft. Valt er dan niets af te dingen op het onderzoek en de resultaten? Toch wel! De meeste deelnemers kwamen namelijk uit het Midden-Oosten en Europa. Met dat gegeven in het achterhoofd is het niet ondenkbaar dat de deelnemers al een behoorlijke mate van zelfverzekerdheid hebben als het gaat om het formaat van hun geslachtsdeel. Mogelijk zijn ze zelfs groter geschapen dan de rest en was er dus geen reden om aan te nemen dat men onzeker was over hun eigen geslachtsdeel. Helaas vertelt het onderzoek niets over de gemiddelde lengte van de penis per land. Gelukkig maar. In dat geval had men mogelijk de bevestiging gekregen dat juist Nederlanders over het algemeen forser zijn geschapen dan de rest van de wereld. Wil je weten wat een vrouw nu echt het ideale formaat vindt? Dat lees je hier.