Waar je normaal gesproken wilde plannen zou hebben op de vrijdag is het nu misschien wat saaier dan je gewend bent. Maar, met een beetje creativiteit tover je zo een saaie middag of avond om in een culinaire belevenis. Het toverwoord anno 2020 is de nacho-schotel. Met de volgende vijf recepten gaat dat zeker goed komen. Want zeg nou zelf, welk comfort-food is nu lekkerder dan nacho’s.

Vijf heerlijk nacho gerechten

Nacho’s zijn gezond en lekker als tussendoortje. De vraag is waarom je het zo beperken tot een standaard snack. Leef je uit en varieer er op los om je gasten en je maag eens goed te verrassen. Met de volgende vijf recepten gaat dat zeker goed komen.

Nacho’s: de klassieker

Nacho’s zoals je die overal kunt bestellen. Deze klassieker is in feite niks meer dan de basis, maar zelf in de meest simpele vorm is het gewoon geweldig lekker. Kleine tip: wees vooral niet zuinig met de kaas!

Ingrediënten:
– een zak tortilla chips
– tomaat/rode ui
– crème fraîche
– guacamole
– geraspte kaas

De nacho’s verwarm je bij voorkeur op in de oven op een lage temperatuur. Vergeet in ieder geval niet de kaas, zodat deze lekker kan smelten. De tomaten en rode ui snij je bij voorkeur in kleine stukjes en dit meng je dan door elkaar. Veel eenvoudiger kan het niet worden. Vergeet niet om de guacamole toe te voegen als je het serveert. De zelfgemaakte salsa verdeel je over de nacho’s als je het uit de oven haalt.

nacho's

Nacho’s met pulled chicken

Als je gek bent op kip is dit de ideale manier om een verrukkelijk variatie op tafel te toveren. De bqq-saus maakt het geheel helemaal af.

Ingrediënten:
– zak tortilla chips
– 300 gram kipfilet
– bbq saus
– mais
– geraspte kaas

Je begint deze heerlijke combo door de kip te laten koken. Dat kost je niet meer dan 15 minuten. De oven verwarm je voor op 200 graden. Als de kip gaar is pluk je deze uit elkaar. De kipstukjes meng je vervolgens met de bbq-saus en het geheel vul je later aan met de mais. De ovenschaal bedek je met de nacho’s en je bedekt het met een laag van je kipmengsel terwijl je de kaas er als laatste over sprenkelt.

Nacho ovenschotel met gehakt

Een klassieke nachoschotel is leuk, maar met wat fantasie wordt het nog lekkerder. Het ideaal als vervanging van de maaltijd of om je gasten eens lekker te verwennen.

Ingrediënten:
– zak tortilla chips
– geraspte (pittige) kaas
– 250 gram gehakt
– paprika
– mais
– jalapenos
– tacokruiden
– avocado
– tomatensalsa
– crème fraîche
– sla

Je begint aan deze variatie door het gehakt lekker los te bakken. De tacokruiden voeg je tijdens het bakken toe. Terwijl het gehakt langzaam gaar wordt kun je de paprika, tomaten en ui fijnsnijden. Als laatste voeg je de
paprikablokjes en de mais toe en je laat het geheel gaar worden.

De ovenschaal bedek je vervolgens in laagjes zoals je dat ook zou doen als je lasagna maakt. Je begint met de nacho’s gevolgd door een laagje gehakt en als laatste de kaas. Herhaal dit tot alles op is en plaats de schaal in de oven. Het geehl laat je gedurende tien minuten garen bij een temperatuur van 120 graden. Vlak voor het serveren verdeel je de toppings en je hebt een heerlijke maaltijd.

nacho's

Nacho’s tuna melt

Tonijn is super gezond en is perfect te combineren met nacho’s. Als je gek bent op tuna melt dan ga je dit helemaal waarderen!

Ingrediënten:
– zak tortilla chips
– avocado
– blikje tonijn (op water)
– blikje mais
– bosui
– geraspte (jonge) kaas
– crème fraîche

Nacho’s tuna melt zijn net zo eenvoudig te maken als de klassieke nacho’s. Het enige wat je doet is de nacho’s in een ovenschaal leggen en hier de tonijn, mais en kaas verdelen. Het geheel laat je in de oven garen tot de kaas goed is gesmolten. Dat hoeft niet lang te duren, maar je hebt voldoende tijd om een bosuitje te snijden en de guacamole klaar te zetten. Eet smakelijk!

Nacho’s met garnalen

Mocht je liever kiezen voor een hele nieuwe variant, check dan deze optie. Garnalen zijn sowieso heerlijk gezond en in combinatie met de nacho’s is het super lekker.

Ingrediënten:
– zak tortilla chips
– 200 gram garnalen
– avocado
– lente ui
– rode peper
– citroen
– paprika poeder

De basis is eigenlijk heel eenvoudig. Verwarm de over voor op 120 graden terwijl je begint met de voorbereidingen. De peper hak je als eerste fijn. Deze bak je samen met de garnalen op een zacht vuur. Voor extra smaak kun je wat peper en wat paprikapoeder toevoegen. Op zich smaakt het prima met wat kaas, maar het is zeker geen verplichting. Kun je echt niet zonder kaas en wil je er een exotische draai aan geven, kies dat voor een licht pittige kaas zodat het niet te veel overheerst. Het geheel laat je garen in de oven en vlak voor het opdienen versier je het geheel met wat avocado, lente-ui en citroen.