Eet-challenges zijn er in alle soorten (en maten). Van hotdog-wedstrijden tot kaneelhappen en van burgers naar binnen rammen tot, bijvoorbeeld, het leeg eten van een nachoschaal binnen 60 minuten. Dat laatste is het geval in een Engels restaurant. Zij dagen klanten uit om hun nachoschotel binnen een uur leeg te eten. Lukt het je, dan hoeft er niet betaald te worden. Velen gingen de uitdaging aan, maar nog niemand slaagde erin de nacho-challenge binnen het uur te volbrengen.

Nacho-challenge

Eet-challenges zijn leuk en een beetje smerig, tegelijkertijd. Dat smerige heeft er mee te maken dat mensen (wat voor uitdaging het ook is) hun grenzen over gaan. En er zijn weinig dingen zo onsmakelijk als kijken naar iemand die tegen zijn zin in voedsel naar binnen aan het stouwen is. Enfin, ze bestaan en ze hebben ook een leuke competitieve kant. Dat bewijst het Engelse restaurant The Smoke Pit, met hun nacho-challenge. Dit restaurant serveert ’s werelds grootste nachoschotel. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Denk aan 1 kilo aan tortillachips, 3 kilo gehakt, 1 kilo cheddar kaas, 500 gram creme fraîche, guacamole en salsa. Totaalplaatje van zo’n 15.434 calorieën.

Grootste ter wereld

Denk je nou ‘challenge accepted, dit gaat lukken’ dan wijzen we je even op het feit dat tot nu toe niemand geslaagd is. Ondanks een uitgebreide voorbereiding komen de deelnemers vaak niet verder dan een kwart, binnen het gegeven uur. Veel van hen geven eerder al op, omdat ze niet meer kunnen. Allemaal verklaren ze het zwaar onderschat te hebben. Het restaurant heeft de nacho-challenge nog steeds staan, wachtend op een winnaar. Dus begin maar vast met oefenen, bijvoorbeeld bij The Parakeet in Amsterdam, (waar ze enkel nacho’s en cocktails serveren) en probeer het zelf, in Engeland of thuis. Lukt het jou een nachoschaal met meer dan 15 duizend calorieën binnen 60 minuten naar binnen te werken?