Nacho’s. Zes letters die je instant laten watertanden. Gooi daar het woord cocktails bij en je hebt het over een droomcombinatie. Dit is iets wat een paar restauranteigenaren in Amsterdam ook moeten hebben gedacht. Zij openden een restaurant met een droomkaart: Nacho’s en heel veel cocktails.

Restaurant Parakeet

Amsterdam barst bijna uit zijn voegen als het gaat om horeca-gelegenheden. Ondanks het enorme aanbod dat er al bestaat blijven ondernemers ons verrassen met nieuwe concepten. Ideeën waarvan wij denken: hoe kan het dat dit nog niet bestaat. Zo ook bij het concept achter Restaurant Parakeet, gevestigd in Amsterdam-West. Opvallen doet het al voor je de kaart ziet. De felgroene parkiet boven de voordeur lijkt het te schreeuwen: hier zit je goed. Ook binnen is het thema groen. Met een beetje groen en heel veel groen. Eigenaren Matt Ruppert en Brooks Ballard komen uit Atlanta Amerika. Amsterdam was hun favoriete stad en nadat ze hier trouwden besloten ze hier een leven op te bouwen.

Allemaal aan de nacho’s

De twee Amerikanen viel al snel op dat Nederlanders bovengemiddeld veel van nacho’s houden. Zitten ze op een terrasje, komt er bij het eerste biertje al een schaal smeuïge schaal op tafel waar mensen gretig uit plukken. Hier zagen de twee een kans. Volgens hen is er nog veel terrein te winnen in de kwaliteit van een goede nacho-schotel. Matt en Brooks willen laten zien dat het nacho’s écht een feestje kunnen zijn.

Topmenu

Het food-menu bestaat uit vier schotels. De naam van het restaurant is een verwijzing naar alle parkieten die zich de afgelopen tijd in Amsterdam hebben genesteld. De vier schotels zijn dan ook vernoemd naar de parken waar de parkieten voornamelijk zitten: Vondelpark, Westerpark, Sarphatipark en Erasmuspark. In drie van de vier schotels zit vlees met keuze uit pulled pork, spicy chipotle chicken. De vegetarische is minstens net zo smaakvol: hier zit gekruide bloemkool in in plaats van vlees. Alle schotels komen met zure room, rode salsa, guacamole en koriander. Voordat je nu meteen gaat steigeren omdat je koriander naar zeep vindt smaken: de toppings komen apart, dus je kunt zelf kiezen wat je er wel en niet overheen strooit. De schotels komen in verschillende formaten. Voor de kleine betaal je 9 euro, voor de grotere 15.

Cocktail voor de dorst

Bij een goede schaal wil je ook wat drinken. Hiervoor is de zeer uitgebreide cocktailkaart. Met maar liefst elf cocktails voor maar 8 euro ben jij volledig voorzien. Kortom, ben jij van plan ergens goed te borrelen met vrienden, dan is dit een absolute aanrader.