Het is een raar fenomeen: het kijken van een horrorfilm of -serie. Geregeld laten we onszelf vrijwillig de stuipen op het lijf jagen en dat vinden we dan nog leuk ook! Een ding is zeker, een goede horror is alles behalve saai. Wij hebben voor jou 5 horrorseries op Netflix op een rij gezet die jou geheid gaan doen rillen in je stoel.

Horrorseries op Netflix

Netflix heeft wat betreft horrorseries genoeg te bieden. Perfect dus om met je vrienden op de bank te kijken of zelfs alleen als je durft. Sluit die gordijnen en doe alle lichten uit, zodat je vanavond in bed bang wordt van ieder geluidje dat je hoort. Hieronder vind je vijf vette series die goed op je zenuwen zullen werken.

Chambers

De nieuwste toevoeging aan de horrorseries op Netflix kan zich zeker meten met de anderen. Het leven van Sasha wordt gered door een harttransplantatie. Na verloop van tijd krijgt ze last van onverklaarbare visioenen. Ook begint ze verschillende persoonlijkheden te ontwikkelen. Ze gaat onderzoeken hoe haar donor Becky aan haar eind is gekomen. Dat leidt haar tot de ouders van Becky, gespeeld door Tony Goldwyn en Uma Thurman. Spanningen nemen toe als ze achter een mysterieus complot rondom de dood van Becky komt. Chambers is voor Uma Thurman de eerste samenwerking met Netflix.

The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House is net als Chambers een Netflix Original, en behoort tot de beste horrorseries op het platform. Carla Gugino en Henry Thomas spelen Hugh en Olivia Crain. Samen met de kinderen verhuist het stel in 1992 naar Hill House. Hill House is een oude villa en de Crains zijn van plan het huis te renoveren en te verkopen. Als de renovatie langer duurt, krijgen ze te maken met paranormale activiteiten. Als het noodlot 26 jaar opnieuw toeslaat, moet het gezin elkaar opnieuw onder ogen komen. The Haunting of Hill House heeft met een hoofdrol voor Michiel Huisman bovendien een Nederlandse tintje.

Black Summer

2019 is een goed jaar voor horrorseries van Netflix. Niet alleen Chambers, maar ook Black Summer mochten we dit jaar op het platform verwelkomen. Onder andere Jaime King is in deze onheilspellende serie te vinden. Black Summer gaat letterlijk over een horrorzomer. Het zijn de eerste dagen van een steeds groter wordende zombie-apocalyps en iedereen moet wennen aan een nieuwe vijandige wereld. Een moeder (King) is verwijderd van haar dochter. Ze sluit zich aan bij een groep die op de vlucht is en begint aan de barre tocht die haar uiteindelijk terug moet brengen bij haar dochter.

Slasher

Slasher is een Canadese horrorserie, waarbij elk seizoen een andere ondertitel heeft. Seizoen één heet ”The Executioner” en speelt zich af in de fictieve plaats Waterbury in Canada. The Executioner is een mysterieuze figuur die de stad terroriseert. Het tweede seizoen heeft als ondertitel ”Guilty Party” en heeft deels nieuwe castleden. Een groep mensen die voorheen begeleiders van een zomerkamp waren, gaan samen naar een afgelegen plek om hun zonden achter hen te laten, tot ze ten prooi vallen aan een onbekende moordenaar. Een derde seizoen is besteld en zal op 23 mei wereldwijd op Netflix verschijnen.

Scream

Zoals meerdere horrorseries is Scream afgeleid van een eerdere horrorfilm. Die gelijknamige film kwam in 1998 uit. De eerste twee seizoenen van de serie staan op Netflix. De serie speelt zich af in het fictieve Lakewood waar een reeks bloederige moorden gepleegd wordt door een gemaskerde seriemoordenaar. Emma Duval (Willa Fitzgerald) staat op een of andere manier in het middelpunt van deze moorden en zij lijkt verbonden te zijn met duistere verleden van Lakewood. Een zesdelig derde seizoen is in de maak, maar onzeker is nog wanneer dit zal verschijnen.

Hou ook de releasedatum van deze nieuwe Netflix-film Rim of the World.