Sommige series houden ons seizoenen lang in hun greep. Denk aan toppers zoals Breaking Bad en La Casa de Papel. Toch zijn miniseries op Netflix soms net even relaxter. Eén bingeavond en je bent er doorheen. Dit zijn vijf aanraders.

Goede miniseries op Netflix

Binnen één bingesessie weten wie de moordenaar is of hoe een geheime missie afloopt: miniseries die je op Netflix vindt maken dat mogelijk. Met deze vijf series zit je een hele avond goed.

1. Maniac

Margot Robbie en Jonah Hill spelen de hoofdrol in deze bizarre serie. Hun personages, erg verschillend van elkaar, besluiten om allebei mee te doen aan een groot experiment. Via dat experiment zullen al hun psychische problemen worden opgelost. Het experiment loopt al gauw anders dan verwacht en de twee belanden in de ene na de andere alternatieve realiteit. Onder de miniseries op Netflix is Maniac goed voor 10 afleveringen, de één nog vreemder en vermakelijker dan de ander.

IMDb-score: 7.8

2. The Serpent

Sommige miniseries staan al langer op Netflix, maar The Serpent is nog gloednieuw. De serie vertelt hoe een Nederlandse ambassadeur in de jaren 70 een moordenaars-duo op het spoor komt in Azië. Leuk aan de serie is het feit dat er ook Nederlands in wordt gesproken. De verhaallijn van The Serpent is waargebeurd. De serie bestaat uit 8 afleveringen.

IMDb-score: 7.7

 

3. The Spy

Sacha Baron Cohen speelt de rol van Eli Cohen: een spion die werkzaam is voor de Mossad. Hij gaat infiltreren in Syrië. Eli krijgt een volledig nieuwe identiteit aangemeten en moet zich dan ook  voordoen als heel iemand anders. Geleidelijk aan wordt hij bij het ministerie van Defensie, waar hij zijn undercover missie uitvoert, steeds populairder. Maar langzamerhand verliest hij de werkelijkheid op wie hij nou echt is.

IMDb-score: 7.9

 

4. Bodyguard

Eën van de absolute toppers onder de miniseries op Netflix is Bodyguard. Richard Madden, bekend van Game of Thrones, speelt een ex-militair die zijn baan in het leger inruilt voor een baan als bodyguard. Hij moet een omstreden politica gaan verdedigen, die al gauw het doelwit wordt van heftige terreur. De serie heeft 6 afleveringen. Voorlopig gaat het hier om een miniserie, maar de kans dat er ooit een seizoen 2 van Bodyguard komt is aanwezig.

IMDb-score: 8.1

 

5. Godless

Onder de miniseries op Netflix vinden we met Godless ook het westerngenre terug. In een dorp komt een groot deel van de mannen om het leven tijdens het instorten van een mijn. De vrouwen moeten daarom de zware taken overnemen en worden al gauw bikkelhard. Een criminele groep bandieten is ondertussen op zoek naar een ex-lid dat voor hen is gevlucht. Wanneer de vluchteling zijn intrek neemt in het dorpje met vrouwen, komen de werelden van de personages al gauw samen.

IMDb-score: 8.3