Entertainment

5 toffe films voor de motorrijder

motorliefhebber

Eind maart, veel zon en met de dag aangenamere temperaturen: geen motorliefhebber bij wie het niet begint te kriebelen. Voor alle fanatiekelingen die wel willen rijden, maar nu even zullen moeten wachten hebben we hier een lijstje met 5 films die jij als motorliefhebber zeker zult kunnen waarderen.

Films voor de motorliefhebber

Hoe perfect de omstandigheden ook lijken voor het fanatiek openen van de motormaanden, toch ligt er dit jaar een flinke schaduw over de start van het seizoen. Het coronavirus rukt wereldwijd steeds verder op en heeft ook bij ons in Nederland dusdanig veel invloed dat er strenge maatregelen genomen zijn. We zijn nog niet zo ver als onze Belgische buren – bij wie recreatief motorrijden nu tijdelijk verboden is-, maar ook bij ons is onnodig de deur verlaten even niet meer de bedoeling.

Natuurlijk kun je er nog steeds voor kiezen even een ommetje te maken op je trouwe tweewielier, maar om het gemis van toeren met je maten en weekendjes door de IJffel scheuren te compenseren hebben we hier 5 films op een rij gezet die jouw hart als motorliefhebber sneller laten kloppen.

The Motorcycle Diaries

Niet voor niets de film waarmee we deze lijst aftrappen: The Motorcycle Diaries is een film van hoge klasse. In de film volgen we Ernesto ‘Che’ Guevara in zijn jonge jaren. Hij trekt samen met zijn vriend op zijn Norton door de landschappen van Zuid-Amerika. In de film zien we de Cubaanse guerillaleider van een heel andere kant en raak je binnen no time hooked aan het meeslepende verhaal en de prachtige beelden. Met een score van 7.8 op IMDb weet je ook zeker dat het wel goed zit.

Watch on YouTube

The World’s Fastest Indian

Nog een film met een 7.8 op IMDb die voor iedere motorliefhebber de moeite waard is. Het verhaal gaat over Nieuw-Zeelander Burt Munro, gespeeld door Anthony Hopkins. We volgen Burt in zijn pogingen de snelste Indian ter wereld te bouwen om daarmee de snelheidsrecords te breken. Hopkins vertolkt de rol geweldig en wat betreft toffe motorbeelden zit je ook niet verlegen.

Watch on YouTube

Easy Rider

Een klassieker die we niet kunnen missen in deze rij van films voor de motorliefhebber. De film komt weliswaar uit 1969, maar is nog steeds een feest om te kijken. In het verhaal volg je Peter Fonda en Dennis Hopper, die op twee iconische choppers hun reis maken. De film was in ’69 een succes, en is dat altijd gebleven. Een absolute must-see!

Watch on YouTube

Long Way Round

Niet echt een film, maar meer een serie. Desalniettemin het kijken zeker waard. In de serie die al met al uit 11 afleveringen bestaat ga je met de Britse Ewan en Charley mee de wereld rond. Voor iedereen die zelf de droom of het plan heeft een motorreis te gaan maken: ga dit zien. Voor een laatste beetje overtuiging: de serie krijgt eenm 8.7 op IMDb. Dus.

Watch on YouTube

21 Days Under the Sky

Vier bikers pakken hun bike en gaan op reis. In twee weken verslinden ze zo’n 6.000 kilometer. De roadtrip zit vol toffe ervaringen, tegenslagen en een gruwelijk mooie route. Zin om even weg te dromen? Aan 21 Days Under the Sky heb je een heerlijke 1,5 uur vermaak als motorliefhebber.

Watch on YouTube