Na een goede nachtrust voel je je als herboren. Daarom is het belangrijk om een goed slaapritme te hebben. Wij geven je 3 tips om je slechte slaapritme te resetten en je slaapkwaliteit te verbeteren. Op deze manier slaap je beter, dieper en langer. Bovendien heb je meer energie wanneer je weer opstaat.

3 tips om je slaapritme te resetten

Een goed slaapritme is belangrijk voor de juiste energie gedurende de dag. Eén korte nacht kan al heel je slaapritme verpesten. Ook een paar uur langer blijven liggen na een korte nacht is funest voor je slaaproutine. Wil je wel genoeg en de juiste slaap ervaren. Volg dan deze 3 tips om je slaapritme te resetten op en je voelt je binnen no-time weer een stuk fitter.

1. Stel een bedtijd in

Ja we weten dat het heel kinderachtig klinkt, maar het is van levensbelang als je je slaapritme wil resetten. Zorg ervoor dat je lichaam gewend raakt aan een bepaalde bedtijd. Stel dan ook meteen een wekker in. Zorg ervoor dat je nachtrust iedere avond min of meer gelijk is. Volgens onderzoek kan slechts een half uur meer of minder slapen dan je slaapritme zorgen voor minder energie, slechte voedingskeuzes en minder focus overdag.

slaapritme resetten

2. Limiteer je alcohol- en cafeïnegebruik.

Alcohol en cafeïne zorgen beide voor een slechtere nachtrust. We zochten al eerder uit hoe alcohol precies je nachtrust verpest. Door cafeïne blijft je lichaam tot wel tien uur langer wakker. Limiteer overdag dus je alcohol- en cafeïnegebruik, zodat je je slaapritme kunt resetten. We raden je ook aan om 2 tot 3 uur voordat je gaat slapen geen cafeïne of alcohol meer te nuttigen.

slaapritme resetten

3. Zorg voor meer comfort

Om de slaapkwaliteit te verbeteren, is het belangrijk om te investeren in een comfortabele en rustige slaapomgeving. Zorg voor een goed matras, lekkere hoofdkussens en een warme deken. Ook is het belangrijk dat de slaapkamer is opgeruimd. Hierdoor ben je ook rustiger in je hoofd en val je sneller in slaap. Een betere kwaliteit zorgt voor een betere nachtrust.

slaapritme resetten