We willen het eigenlijk allemaal wel, afvallen. We hebben al eerder geschreven over hoe je het best vet kunt verbranden of over hoe je een gespierder lichaam kunt kweken. Er zijn talloze manieren om af te vallen, maar wat werkt nou het makkelijkst en snelste tegelijk? Wij gaan je het vertellen.

3 manieren om moeiteloos af te vallen

Let’s be honest: echt moeiteloos afvallen bestaat natuurlijk niet. Wil je gewicht verliezen dan zul je hoe dan ook moeite moeten doen of bepaalde gewoontes vaarwel moeten zeggen. Dit kun je doen met hele ingrijpende diëten of doelstellingen, maar het kán ook makkelijker. Deze 3 manieren laten zien hoe je -relatief eenvoudig- kunt afvallen.

1. vermijd het eten van suikers en granen

Suiker en granen worden vaak aan voedingsmiddelen toegevoegd om het lekkerder te maken. Denk aan brood en koekjes. Hierdoor gaat het calorieën-gehalte ervan omhoog. Wanneer je dus het eten van suikers en granen vermijdt, zal je merken dat het erg goed helpt bij het afvallen. Houd je nou echt heel veel van koekjes en brood, dan raden wij je aan om bewust te kiezen. Kijk goed naar het suiker- en graangehalte in het desbetreffende product. Vaak zit er in biologisch voedsel weinig toegevoegde stoffen.

afvallen

2. Eet minder dan 100 gram koolhydraten per dag

Koolhydraten zijn ook een grote boosdoener als het gaat om het toenemen van gewicht. Een koolhydraat-arm dieet is ook iets wat je steeds vaker ziet. Wanneer je meer dan 150 gram koolhydraten per dag eet kom je in principe automatisch aan. Wanneer je dit onder de 100 gram houdt, zul je zien dat het helpt met afvallen. Vermijd dus het eten van: snoep, ijs, honing, pasta, rijst, chocolade en ander koolhydraat-rijk voedsel.

afvallen

3. Intermittent Fasting

Intermittent fasting (intermitterend vasten) betekent niks meer dan je ontbijtje overslaan. Vroeger had men niet genoeg geld voor 3 maaltijden per dag, dus sloegen ze vaak het ontbijten over. In de loop van de tijd ging men veel meer bewegen en hard werken. Een goed ontbijt gaf je de benodigde calorieën en energie om je dag mee te beginnen en om goed aan de slag te kunnen gaan. Tegenwoordig werken we vaker thuis, rijden we met een auto, zitten we achter een bureau en kijken we graag lekker veel Netflix. Niet echt heel intensief meer dus. Wanneer je van jezelf weet dat je niet een heel energieke dag tegemoet gaat, probeer dan eens je ontbijtje over te slaan. Wanneer je merkt dat dit je goed af gaat, zul je vanzelf langzaam afvallen. Als alternatief kun je een rond 11:00 een gezonde smoothie drinken met genoeg goede voedingsmiddelen en om 3 uur een snackje eten, zodat je alsnog genoeg stoffen binnen krijgt om je lichaam draaiende te houden.

afvallen

Wij raden je aan om minimaal 1 van deze dingen te proberen. Je zal gaan merken dat het echt wel iets met je lichaam doet. Maar onthoud goed, afvallen is niet makkelijk en gaat ook niet snel. Veel bewegen en een goed doorzettingsvermogen zijn essentieel om je doel te behalen. Dit zijn enkel een paar tips, maar zonder een goede wil kom je nergens!