Other

20 wereldbekende logo’s met geniale verborgen betekenissen

betekenissen logo's

De meeste merken zijn bekend geworden door de kwaliteit die ze leveren of een groot marketingbudget, echter zijn sommige populair geworden door bijzondere logo’s. In deze 20 wereldbekende logo’s zit een diepere betekenis, hoeveel wist jij er al?

1. LG

Zoals je ziet heeft het LG logo twee gezichten, zowel dat van een mens als dat van pacman. Bovendien zijn de letters L en G in het logo verwerkt.

2. Toblerone

Bijna iedereen weet dat er een beer verborgen zat in het logo van Toblerone, maar waarom is de vraag. Toblerone is gemaakt in Bern, Zwitserland en in de vlag van de stad zit er een beer. Daarnaast staan de letters B,E,R,N in de naam van Toblerone.

3. FedEx

Tussen de E en X in van het logo van het logistieke bedrijf FedEx zie je een pijl, wat voor vooruitgang en snelheid staat.

4. Hyundai

Het logo van Hyundai lijkt op een doodgewone H, die mooi gestileerd is. Maar in werkelijkheid zijn het eigenlijk twee mensen die elkaar de hand schudden.

5. Levi’s

De onderkant van het logo van denim merk Levi’s moeten billen voorstellen!

6. Amazon

Van A tot Z met een glimlach.

7. Pinterest

De P van Pinterest is een pin.

8. Contenintal

De eerste twee letters vormen een autoband.

9. Tour de France

10. Toyota

Toyota heeft iedere letter van zijn naam in het logo verwerkt.

11. NorthWest Airlines

Simpel, maar slim bedacht.

12. Adidas

De bekende drie strepen in het logo van Adidas moeten bergen voorstellen. Een berg die iedere sportman of vrouw moet beklimmen.

13. Coca-Cola

Als je goed kijkt naar het logo van Coca-Cola zie je de vlag van Denemarken. Alhoewel dit niet bedoeld was, heeft Coca-Cola hiermee reclame gemaakt in Denemarken.

14. Gillette

Zie je hoe scherp de G en I zijn gemaakt? Die letters moeten de scherpte van Gillette mesjes voorstellen.

15. Wikipedia

Wikipedia heeft de bekende bol met ontbrekende puzzelstukken als logo. De puzzelstukken staan voor verandering door dagelijks nieuws en informatie wat erbij komt.

16. Dell

De E is plat omdat het de wereld op zijn “oor” wilt zetten. Ook gaan er geruchten rond dat het een floppy moet voorstellen.

17. Alfa Romeo

In de blauwe helft van het logo zie je een man gegeten worden door een slang.

18. Bison

Een bizon gegoten in de letters van het merk Bison.

19. Black Cat

De C’s in het logo van Black Cat vormen samen de ogen van een kat.

20. Pittsburgh Zoo

Dit logo is meer dan alleen een boom. Aan de linkerkant zie je een gorilla en aan de rechterkant een leeuw. Onderaan zie je ook nog twee vissen.

Deze logo’s vertellen het échte verhaal achter deze 15 merken.