Het nieuwe jaar is net begonnen. Dat betekent dat veel mensen momenteel hard vechten om hun nieuwsjaarsresoluties na te komen. Vaak ligt dit in de richting van stoppen met roken, minderen met alcohol of meer sporten. Dit doen we dan onder het motto om gezonder te leven. Wie als goed voornemen de honderd wilt halen moet het echter over een andere boeg gooien. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat het geheim tot 100 jaar oud worden alcohol, koffie en overgewicht is.

100 jaar oud

Voor een studie uit 2003 zijn 1600 mensen over de leeftijd van 90 onderzocht – genaamd The 90+ Study. Er is nog weinig bekend over de reden dat sommigen deze leeftijd halen, maar anderen vroegtijdig het lootje leggen. De eerste resultaten uit het onderzoek zijn verrassend. Zo blijkt dat mensen die in moderatie alcohol en koffie drinken grotere kans hebben de 100 te halen. Ook helpt overgewicht vanaf je zeventigste aanzienlijk mee aan oud worden.

Wie nog meer bewijs zoekt kan kijken naar de documentaire op Netflix over het leven van Keith Richards of luisteren naar het advies van deze 109 jaar oude man voor een langdurig leven.

Bron: Maxim

Fotografie: Netflix