Hoewel wij een grote voorstander zijn van lekker dragen wat jezelf wilt, zijn er toch een aantal items waar je de plank flink mee kunt misslaan. Wij hebben vandaag de 10 modeflaters waarmee je gegarandeerd een blauwtje loopt op een rijtje gezet.

Sokken in sandalen

Eigenlijk denken we dat de titel van dit kopje al genoeg zegt. Sokken in sandalen… doe het niet. Het is één van de grootste modeflaters die je maar kunt bedenken. Je ziet er zeer oubollig uit en het maakt er niemand knapper op. Sandalen en zomerse slippers zijn voor blote voeten bedoeld en sportsokken horen in sneakers thuis.

modeflaters

Laaghangende broek

Eén van tien modeflaters waar je gegarandeerd een blauwtje mee loopt is de laaghangende broek. Bij een laaghangende broek bedoelen we spijkerbroeken die zo laag zitten dat je je onderbroek kunt zien. Dit ziet er onder geen enkele omstandigheid goed uit. De ‘trend’ die we in 2010 toch best veel zagen is gelukkig in die tijd blijven hangen. Tegenwoordig is het onaantrekkelijk en ziet het er onverzorgd uit.

Een te groot pak

Het zou al best een aantal mannen zijn overkomen. Je denkt dat je in een kledingwinkel goed bent geholpen, maar je had zelf aan een twijfel over de maat van je pak, na een paar keer dragen kom je erachter dat je kostuum echt te groot is. Onder een te groot pak valt onder andere: te wijde schouders, een blazer dat helemaal naar voren trekt en je lijkt er een stuk breder door. Daarom raden wij je aan om een pak op maat te laten maken of je kostuum te laten innemen bij een kleermaken. Ben je nog opzoek naar een pak? Houdt je dan aan deze 10 gouden regels.  Zo sla je in elk geval de plank niet mis met één van de grootste modeflaters waar je gegarandeerd een blauwtje mee loopt.

modeflaters blauwtje lopen

Vlekken op je overhemd

Het kan gebeuren dat je een vlek kunt krijgen krijgt in je overhemd. Sommige vlekken gaan er niet in één keer uit tijdens de was. Dus als je hem je overhemd weer s’ochtends aantrek voordat je naar kantoor gaat, let er dan goed op dat er geen vlekken meer inzitten. Een fout die sommige mannen maken is de vlekken verbergen door een colbert te dragen. Ook de fout wat sommige mannen maken is dat je gewoon je colbert eroverheen trekt. Doe dit niet, want de kans is groot dat je die op de dag uittrekt.

Baseballcaps

Eén van de modeflaters waar je de plank goed mee misslaat zijn baseballcaps. Baseballcaps zijn geschikt voor als je naar een honkbalwedstrijd gaat en daar blijft het ook bij. Sommige mannen dragen baseballcaps omdat ze bijvoorbeeld kaal worden, maar dit is niet de oplossing. Wil je dan toch iets dragen omdat te verbergen? Ga dan voor een normale pet of flatcap, dit staat een stuk charmanter.

Modeflaters aan je voet: crocs

Crocs. De schoenen waar we met geen goed woord over kunnen spreken. Het ziet er erg armoedig uit en totaal niet aantrekkelijk. Het zijn eigenlijk gewoon klompen van schuim. Niets meer en niets minder. Met deze modeflater weet je in elk geval zeker dat je geen potentiële partner aan de haak slaat.

modeflaters

Diepe V-hals

Een V hals kan goed werken als onderhemd, maar niet als t-shirt om overdag te dragen. Het ziet er erg vrouwelijk uit en is totaal niet aantrekkelijk. Wil je een t-shirt dragen? Ga dan voor een normale ronde hals.

Driekwart broeken

Eén van de modeflaters die niet in dit rijtje mag ontbreken, is de driekwart broek. Bij de driekwart broek is het probleem dat ze je been ‘afsnijden’ op een erg onflatterende hoogte. Je lijkt er namelijk kleiner door. Het beste is om voor een korte broek te kiezen net boven de knie of draag gewoon een lange broek. Een driekwart broek ziet er namelijk niet uit.

Alleen maar logo’s

Sommige mannen proberen indruk te maken door te pronken met merknamen of logo’s van het liefst heel dure merken. Een subtiel logo kan best, maar combineer dit dan met andere items waar geen (grote) logo’s opstaan. Het kom over alsof je graag wilt pochen met je rijkdom.

Polokraag omhoog

Eén van de grootste modeflaters is toch wel de kraag van een polo omhoog. Mannen zouden dit kunnen doen om zelfverzekerder over te komen. Het ziet er alleen niet uit en het lijkt net alsof je geen nek hebt. Niet doen dus!

modeflaters