Een lekker groot glas witbier, wij krijgen er al zin in als we eraan denken. Maar we willen natuurlijk wel alleen het allerbeste. Een goed speciaalbiertje is altijd goed en daarom zetten we hier 10 van de lekkerste witbieren op een rijtje, heerlijk!

10 lekkere witbieren

De zomer komt er weer aan en dan is het de ideale periode om heerlijk te genieten met een witbier in je hand. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de 10 lekkerste witbieren op het internet. Zo weet je in ieder geval zeker dat je deze zomer intens kan genieten van de crème de la crème van de witbieren.

1. Vedett Extra White

De enige in het lijstje met lekkere witbieren die in een klein flesje verkocht wordt, alleen dat al maakt ‘m uniek. Maar ook de smaak mag er wezen: heerlijk bier met een vleugje citrusfruit. Ook leuk om te weten: je kunt je eigen foto opsturen naar de brouwerij en dan maak je kans om te schitteren op het achter-etiket!

lekkerste witbieren

2. Budels Witte Parel

Biologisch witbier met een troebelheid als geen ander. Een verfijnde, frisse smaak waar je echt geen genoeg van kunt krijgen. Zeker een goede toevoeging aan de lijst met lekkerste witbieren

lekkere witbieren

3. La Trappe Witte Trappist

Net als bij de lekkere blonde bieren, staat La Trappe ook in de top 10 lekkerste witbieren. Wij zijn fan, en dat zijn we niet zomaar. Vol van smaak, waardoor je vrijwel meteen verkocht bent en nooit meer iets anders wil.

lekkerste witbier

4. Jopen Dubbel Wit

Jopen Dubbel Wit, wanneer enkel wit niet genoeg is. Een echte aanrader voor de witbier-liefhebber. Ook heerlijk als je eens zin hebt in een iets zwaarder biertje. Met een alcoholpercentage van 6,5% behoort hij in de zwaardere categorie.

lekkere witbieren

5. Wieckse Witte

Heerlijk, traditioneel bier dat goed te drinken is bij iedere gelegenheid. De combinatie van verschillende fruitsmaken maken het tot één van de lekkerste witbieren die er is.

lekkerste witbier

6. Brouwerij ‘T IJ IJwit

Brouwerij ‘T IJ is allang geen onbekende meer voor velen. Door hun unieke smaak scoren ze met ieder biertje opnieuw. Ook hun ‘IJwit’ is er één om eens uit te proberen.

lekkere witbieren

7. Lowlander White Ale

Lowlander brouwt hun bier nét iets anders dan anderen. Daarom smaakt ook hun witte bier uniek, maar extreem lekker. Waar het in zit, dat weten we niet precies. Je moet ‘m zelf maar eens proberen of je kan zelf bier gaan brouwen. Kleine kans dat je de smaak gaat evenaren, maar het is wel leuk.

lekkere witbieren

8. Blanche de Namur

Overal waar we kijken, komt Blanche de Namur naar voren als één van de lekkerste witbieren. Wij kunnen dit alleen maar beamen. Een heerlijke smaak die je niet snel zult vergeten.

lekkere witbieren

9. Hoegaarden Wit

Hoegaarden staat bekend om hun uitstekende rosébier. Maar ook het witbier behoort tot de lekkerste op de markt. Gewoon een lekker witbiertje waarvan we geen genoeg kunnen krijgen.

lekkere witbieren

10. Hertog Jan Weizener

‘Good old Hertog Jan’ heeft natuurlijk ook goede witbier op de markt. Dé Weizener die overal te verkrijgen is en die vrijwel iedereen ook wel eens heeft geproefd. Desalniettemin is dit biertje voortreffelijk voor ieder moment. Heerlijk fris en zou zeker tussen de lekkerste lentebieren kunnen passen.

lekkerste witbieren