De eerste zonnige dagen zitten erop en de lente is echt begonnen. Dat betekent dat het tijd is om het lentebier tevoorschijn te halen. Speciaalbier is namelijk heel wat anders dan gewoon pils. Er liggen veel lentebieren in het schap en dit jaar kunnen we er in het café weinig van drinken, dus we lichten een paar van de lekkerste voor je uit.

De lekkerste lentebieren

Onder lentebieren kun je twee dingen verstaan. Lentebier als in de biersoort lentebok (kijk hier voor meer informatie over deze en andere biersoorten). Of lentebieren in de zin van bieren die lekker zijn om in de lente te drinken. De onderstaande lijst is een mix van beiden. Het zijn voornamelijk bieren die lekker zijn om in de lentezon te nuttigen, en daar tussen staat uiteraard een echte lentebok. Die heeft zijn naam natuurlijk niet voor niets gekregen.

Voor in de zon in de tuin zijn de volgende bieren perfect. Of bij de borrel binnen, wat jij wil. Dus omhoog met die benen en zonnebril op, dan gaan we een paar lentebieren bekijken.

Affligem Blond

Dit is het blonde biertje van het Belgische Affligem. Het heeft een licht bittere smaak, maar is een blond biertje dus nog steeds lekker fris. Het heeft 6,8% alcohol dus is wat zwaarder dan gemiddeld bier. Dit abdijbier gaat er in ieder geval prima in. Het mooie is dat hij in veel supermarkten gewoon uit het schap te plukken is. Je tuin is je eigen café.

lentebieren

IJwit

De Amsterdamse Brouwerij ’t IJ maakt een lekker witbiertje met IJwit. Het heeft vleugen van koriander en citroen, waardoor het extra fris wordt. Met 7% alcohol is het best een zware, maar toch een lekker fris witbiertje. Nog niet te krijgen bij alle supermarkten, maar de grootste blauwe hamster-fabriek heeft hem gewoon in het rek liggen.

ijwit

La Chouffe

De zomerse variant van deze Belgische heerlijkheid kan je krijgen met La Chouffe Blond of de Soleil versie. Zoals de naam zegt; de Blond is een zwaar blondbier met 8% alcohol. Een zeer gewaardeerd biertje voor de liefhebbers. De La Chouffe Soleil (6%) is een witbier dat iets verfrissender is met fruitige tinten. Beiden zijn het lekkere lentebieren.

lentebieren

Grolsch Lentebok

De lentebok kan niet ontbreken tussen de lentebieren. De versie van Grolsch is lichtzoet met een aroma van citrusvruchten. Over het algemeen kun je lentebok afstemmen op je favoriete pilsmerk, die er dan een lentebok van maakt.

lentebieren

Vedett Extra White

De Belgische brouwerij Moortgat maakt Vedett bier. Het witbier heeft een heldere, lichtgele kleur en uit een glas staat hij perfect bij de zon. Het frisse en zoet-moutige bier heeft een zacht bittere afdronk. Smaakt naar zonnebrillenweer.

vedett