Nu Sinterklaas het land uit is breekt die andere tijd van het jaar weer aan; kerstmis. Los van wat de Gringe er mogelijk van zou vinden, zijn dit die tijden waar er minder voer voor discussie is, maar meer voor in de buik. Het is ook weer de tijd van het jaar dat je Harry Potter kunt kijken zonder je hier slecht over te voelen, wellicht iets waar je naar uitkijkt nu Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in de bios draait. Omdat we niet genoeg kunnen benadrukken dat het die tijd van het jaar is, tippen we je ook maar even op de cadeautjes die onder die kerstboom vol whiskyballen moeten komen te liggen, zoals dit gigantische model van Kasteel Zweinstein!

Kasteel Zweinstein LEGO

Zweinstein LEGO

Door de enorme hoeveelheid van 6.020 stuks kun je al je plannen tot het nieuwe jaar beter afzeggen, dus wees gewaarschuwd: dit pakket brengt je letterlijk van de wereld en is het op één na grootste Lego-model dat ooit is uitgebracht! Vooralsnog blijft het dan ook lastig om die 7.541 stuks van de Millennium Falcon aan te tikken.

LEGO pakt flink uit met details dit jaar, waar het ingewikkelde ontwerp ook enkele hoofdpersonen van de saga bevat, waaronder Hagrid, Dumbeldore en Snape, evenals het hoofdtrio van Harry, Ron en Hermione. Het zijn echter niet alleen de personages! Het pakket bevat zelfs het Defence Against the Dark Arts-klaslokaal, de schaakbordkamer en de bewegende trappen. Maar goed, je betaald er dan ook zo’n 450 eurootjes voor, dus wat dat betreft kun je wellicht beter inzetten op een gezamenlijk cadeau dit jaar? 😉 Als we de beoordelingen mogen geloven is dit pakket in ieder geval elke cent waard.