Entertainment

Zoveel prijzengeld valt er te verdelen op het WK in Qatar

prijzengeld wk qatar

Het WK is in volle gang. Alle landen strijden om de felbegeerde cup: maar wat is het prijzengeld eigenlijk van het WK in Qatar?

Wat verdienen de spelers van het Nederlandse elftal?

De door Louis van Gaal gekozen selectie voor het WK in Qatar krijgen wedstrijd- en winstpremies. De exacte bedragen hiervan zijn nog niet bekend maar als je de getallen tijdens het WK van 2014 ziet, dan  kan je wel voorstellen dat het niet om een paar tientjes gaat. Zo kregen de spelers tijdens het WK in Brazilië ieder 30.000 euro per gewonnen duel, niet een kopduel, maar een wedstrijd-duel natuurlijk. Als Oranje dat WK gewonnen had was het bedrag dus opgelopen tot 270.000 euro per speler. Je kan er wel vanuit gaan dat de premies voor het WK in Qatar een stuk hoger liggen dan in 2014. Ook zullen de spelers een bonus ontvangen wanneer ze groepswinnaar van poule A worden en het winnen van de achtste finale. Wat dat betreft, hebben de spelers niets te klagen als het gaat om het geld dat het Nederlands elftal krijgt voor het WK. Die kosten voor de KNVB kunnen deels betaald worden door het prijzengeld dat de voetbalbond krijgt op het WK in Qatar.

View post on Instagram
 

Prijzengeld WK Qatar

De Nederlandse Voetbalbond (KNVB) ontvangt, net als alle andere gekwalificeerde landen voor het WK, een startpremie van 1,5 miljoen dollar. Daarbovenop komt nog eens 2,5 miljoen dollar per groepswedstrijd. De KNVB is dus hoe dan ook al negen miljoen dollar rijker geworden door deelname aan het grootste toernooi van de wereld. En daar houdt het niet op wat betreft prijzengeld voor het WK in Qatar. Weten de Oranje Leeuwen het verder te schoppen, dan komt er natuurlijk nog meer poen bij kijken. Zo zijn er bonussen voor iedere overwinning tijdens de groepsfase en staat er een bedrag van vier miljoen dollar klaar voor alle landen die de achtste finale weten te halen. Daar komt nog vier miljoen dollar aan prijzengeld bij wanneer je tijdens de kwartfinale nog actief bent op het WK.

View post on Instagram
 

Die bonussen zijn leuk en aardig, maar het meeste prijzengeld is te verdienen in de eindfase van het WK in Qatar. Wanneer Nederland het voor elkaar krijgt om de halve finale te voetballen dan is de KNVB verzekerd van minimaal 25 miljoen dollar aan prijzengeld. De tweede plaats is goed voor dertig miljoen dollar. Als van Gaal zijn ”missie” volledig voltooid en de finale weet te winnen kan de KNVB naar een bedrag van maar liefst 42 miljoen dollar kijken op hun bankrekening. En als extraatje komt er dan ook nog eens een WK-beker van 5 kilo aan goud naar ons kikkerlandje gevlogen.

View post on Instagram