We kennen de film nog maar al te vroeg uit onze vroege herinneringen en fantasieën. Nadia uit American Pie, die haar kleren uittrekt voor een webcam, niet wetende dat ze gefilmd werd. De mannen uit de film uit 1999 weten niet wat ze zien, en wij ook niet. Ondertussen is het alweer 22 jaar geleden dat American Pie uitkwam en zijn er alweer twee vervolgfilms uitgekomen. Maar wat is er gebeurd met Shannon Elizabeth, die Nadia speelde?

Shannon Elizabeth, Nadia uit American Pie

De jonge jaren van Shannon Elizabeth liggen dan wel weer ver achter haar, maar zo oud is ze niet geworden. Ondertussen is ze 46 jaar oud, maar dat is niet aan haar af te zien. De laatste keer dat ze Nadia uit American Pie speelde was in 2012, bij de Reunion-film. Helaas zit een vervolg er niet meer in. Er komt dan wel een nieuwe film op Netflix die ook zo gaat heten, maar daar zitten de oude personages niet meer in.

nadia american pie

Andere rollen en carrièreswitch

Nadat Shannon Elizabeth Nadia uit American Pie mocht spelen heeft ze nog wat andere rollen gehad. Zo speelde ze in Love Actually uit 2003 en zat ze in een paar afleveringen van That ’70s Show. Maar in 2006 besloot ze het over een andere boeg te gooien. Ze kondigde aan professioneel pokerspeelster te worden. Daarmee werd ze gelijk één van de bekendste pokeraars en ze ging drie keer per maand naar Las Vegas om daar haar weg omhoog te pokeren. Tegenwoordig doet ze dat niet meer.

Relaties en dierenactivist

Shannon Elizabeth is tussen 2002 en 2007 getrouwd geweest met Joseph D. Reitman. Daarna is ze nog even aan het daten geweest met Russel Simmons, maar niet voor lang. Tijdens haar huwelijk heeft ze Animal Avengers opgericht, een organisatie die zich richt op het redden van dierenlevens. Hier heeft ze veel geld voor opgehaald en zet ze zich nog steeds voor in. Dat is ook terug te zien op haar Instagram-pagina. Flink wat anders dan een Nadia uit American Pie die zich uitkleedt dus.