We hebben ze allemaal gezien en nog eens en nog eens: de films van American Pie. Grof, gênant, komisch en ongekend Amerikaans. Na een stilte van 8 jaar is er een nieuwe American Pie-film in aantocht en hij komt naar Netflix!

Nieuwe American Pie-film naar Netflix

Acht jaar, dat is hoe lang het stil was in de wereld van Stiffler, Jim en Michelle. In 2012 verscheen de laatste film: American Pie: Reunion. Inmiddels zit er een nieuwe Pie in the oven en kunnen we gaan uitkijken naar een nieuw deel van deze legendarische filmreeks.

nieuwe american pie-film

Ander soort Pie

We moeten er wel meteen bij zeggen (was ook tot onze teleurstelling): het verhaal gaat niet verder met de levens van de oude personages. Dus aan The Stifler en zijn vrienden is geen nieuwe verhaallijn besteed. Daarvoor in de plaats zal de nieuwe American Pie-film vanuit het perspectief van vrouwelijke High School Students worden gemaakt. Het blijft een comedy van hetzelfde kaliber, volgens de producenten.

Voor je nu meteen afhaakt en denkt dat het een chick-flick of een Mean Girls 2.0 gaat worden: kijk eerst even de trailer. Of het echt is zoals we van vroeger herinneren, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat er weinig truttigs aan zal zijn in deze grofgebekte nieuwe American Pie-film.

American Pie: Girls’ Rules

Dat is hoe de nieuwe American Pie-film gaat heten. De film wordt geregisseerd door Mike Elliot en heeft actrices Madison Pettis, Lizze Broadway, Natasha Behnam, Piper Curda en Darren Barnet in de hoofdrollen. Wat we van de film kunnen verwachten wordt ons op een taartbordje geserveerd met de volgende synopsis:

It’s senior year! Annie, Kayla, Michelle, and Stephanie decide to finally harness their girl power and band together to get what they want. The boys won’t know what hit them when these sassy sweethearts are calling the shots. Wild parties, sexy adventures and a Stifler bring the heat in this hot new slice of American Pie!

Nog even wachten

Wanneer we de nieuwe American Pie-film kunnen verwachten is nog even onbekend, de verwachtingen zijn voor oktober dit jaar. Wel weten we dat hij direct tussen het Netflix-aanbod zal staan. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de oude delen nog eens kijken. Leuk, met vrienden, voor een avondje middelbare school-nostalgie.