Gear

Met deze zelfrijdende kinderwagen worden die ouderlijke wandelingen een stuk makkelijker

Zelffrijdende kinderwagen

Het is ook behoorlijk vermoeiend. De hele dag je kinderen meeslepen in een kinderwagen. Gelukkig leven we in 2023, een tijd waarin je geen handen meer nodig hebt om je kinderkoets te laten bewegen.

Zelfrijdende kinderwagen te koop

Zelfrijdende auto’s kennen we inmiddels wel, maar waarom alleen bij auto’s een zelfrijdende modus toepassen? Een koppel kwam in 2020, tijdens het wachten op hun eerste kind, op het idee om een ​​autonome kinderwagen te maken. Met behulp van het bedrijf Glüxkind Technologies is dit idee omgetoverd tot realiteit. Aanschouw: de ‘Ella’ kinderwagen!

 

De Ella: een zelfrijdende kinderwagen

Deze zelf bedienende ‘koets’ kan een volwassenen bijhouden zonder dat ze hun handen hoeven te gebruiken. Toch heeft de ‘Ella’ wel een paar kanttekeningen. Mensen die nu gelijk het idee hebben dat ze deze robot lekker al het zware werk kunnen laten doen moeten even goed opletten. Het stukje technologie zal zichzelf namelijk niet verplaatsen wanneer een kind zich in het ‘toestel’ bevindt. De ‘Ella’ zal alleen uit zichzelf bewegen wanneer een persoon achter de wagen loopt en er geen kind in zit. Maar wat heb je er dan aan? Nou, stel je voor dat je een pasgeboren, huilend kind in je ‘baby bolide’ hebt zitten. Dan kun je met de ‘Ella’ twee handen gebruiken om de volledige aandacht op hun kind te hebben terwijl de kinderwagen vrolijk verder rolt.

View post on Instagram
 

 

Prijskaartje

De ‘Ella’ kinderwagen werkt een beetje hetzelfde als een E-bike. Oké, dit toestel heeft dan geen snelheid van 25 kilometer per uur, maar toch kunnen de elektromotoren ouders helpen om bijvoorbeeld de heuvel op te komen. Eigenlijk is de ‘wieg-modus’ het enige waarmee het toestel in beweging gezet kan worden met een kind aan boord. De batterij van de gadget gaat ongeveer acht uur mee en de batterijen kunnen tijdens gebruik worden verwisseld. Zo’n speciale babey-koets gaat natuurlijk wel wat centen kosten. Naar verluidt zou de ‘Ella’ maar liefst 3.800 dollar moet kosten. Tja, je moet er wat voor over hebben om je baby vast te kunnen houden zonder dat de kinderwagen er opeens vandoor gaat…