Waarschijnlijk vertellen we je oud nieuws als we zeggen dat chips enorm ongezond is. Dat wil zeggen, als je bewust bezig bent met gezond te leven. Dat wil niet zeggen dat chips opeens niet meer gewild is. De snack is nog steeds mateloos populair en in plaats van naar de supermarkt te rennen, kun je ook gewoon zelf chips maken. Dankzij een fanatieke TikTok’er weten we nu ook hoe je jouw favoriete snack in de magnetron maakt.

Zelf chips maken

Of de chips van het TikTok-account Two Chefs, One Knife echt gezond(er) zijn weten we niet, maar het is wel verdraaid handig en lekker. Bijkomend voordeel is dat je jouw zelfgemaakte chips precies zo kan kruiden dat het een echt unieke smaak krijgt. Leef je dus uit en serveer ze op je volgende feest.

Chips uit de magnetron

Chips maken in de magnetron lijkt lastig, want je kunt in de magnetron immers niet frituren. Toch blijkt het een bijzonder goede en eenvoudige manier te zijn om zelf chips te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn aardappelen. In principe heb je aan een aardappel genoeg, maar wil je een indrukwekkende voorraad voor je volgende feest in huis hebben, houd je dan vooral niet in.

@twochefsoneknifeDidn’t feel like doing a voice over #potatochips #caloriedeficit #airfryer #foodtiktok #asmr♬ original sound – Two Chefs One knife

Zo maak je het

De aardappel(s) snijd je in flinterdunne plakjes. Je kan hiervoor uiteraard een aardappelschiller gebruiken, maar een gewoon mes of zelfs een kaasschaaf zijn prima alternatieven. De dunne schijfjes doe je vervolgens in een kom met koud water zodat je ze even kan laten weken.

De volgende stap is essentieel voor een goed eindresultaat: scheur vervolgens een stuk bakpapier af en plaats het op het draaiplateau van de magnetron. Leg de aardappelschijfjes op het bakpapier en breng ze op smaak met zout en peper. Heb je liever een ander kruidenmengsel, leef je dan vooral uit. Zo is paprikapoeder ideaal, maar wees niet te gul.

Zes minuten in de magnetron

Is de magnetronplaat of schaal rijkelijk voorzien van gekruide schijfjes, plaats het dan in de magnetron en gaar het geheel in zes minuten tijd op 800 Watt. Is het niet mogelijk om het wattage exact in te stellen, kies dan voor een iets hogere stand en blijf in de buurt. Zo voorkom je dat ze aanbranden. Gelukt? Geniet dan van je eigen heerlijke creatie.