Food & Drinks

Zo maak je zelf een heerlijk broodje pulled pork

broodje pulled pork

Als wij denken aan een broodje pulled pork loopt het water ons al in de mond, maar hoe maak je het nou zo lekker mogelijk? Met die vraag in gedachten geven wij jullie het perfecte recept voor een heerlijk broodje pulled pork.

Zelf een broodje pulled pork maken

Gelukkig is het niet heel erg lastig om een lekker broodje pulled pork te maken, je moet alleen de juiste ingrediënten hebben en weten wat je moet doen. Om te beginnen hebben we eerst een boodschappenlijstje. Wat je nodig hebt is: varkensprocureur of varkensschouder, rietsuiker, zeezout, tabasco, paprikapoeder, donkere basterdsuiker, ketchup en appelazijn. Er zitten misschien een aantal ingrediënten tussen waarvan je op het eerste oog niet zou verwachten dat het in een broodje pulled pork thuishoort. Maar toch is het echt zo. Met deze waslijst maak je namelijk een broodje pulled pork, met zelfgemaakte barbecuesaus. En last but not least: zorg ook voor lekkere broodjes.

De bereiding van pulled pork

Je kan beginnen door de oven, of bij voorkeur barbecue alvast aan te zetten, want het vlees moet eerst een half uur lang op kamertemperatuur komen. Zodra je dit gedaan hebt kan je beginnen met het marineren van het vlees. Gooi het paprikapoeder, rietsuiker, zout, en tabasco toe aan het vlees en smeer het vlees goed in. Dan is het vlees klaar om gebraden te worden. Dat kan dan zo’n 3,5 uur garen op de barbecue, of 2,5 uur in de oven.

Barbecuesaus maken

Terwijl het vlees ligt te garen kan jij je tegen de barbecuesaus aan bemoeien. Je gooit de basterdsuiker, ketchup, de andere helft van de tabasco en appelazijn bij elkaar en dit laat je voor vijf minuten koken. Daarna giet je het in een schaal en zet je het naast het vlees. Dit laat je ongeveer één uur staan en dan doe je het terug de pan in en roer je het eventjes goed door. Dan is het nu tijd om het vlees ‘af’ te maken. Als het er goed uit ziet haal je het van de barbecue af (of uit de oven) en laat je het ongeveer een half uurtje afkoelen. Dan rest je nog maar één ding te doen; het vlees uit elkaar ‘scheuren’ en de saus toevoegen. Doe dit op een broodje en voilà een heerlijk zelfgemaakt broodje pulled pork is geboren. Is dat effe lekker!