Het klinkt misschien niet heel smakelijk, maar de Zaanse mosterd tripel is de nieuwe trots van brouwerij Hoop. Misschien helpt het wel dat je een mosterd liefhebber bent, want anders zal dit waarschijnlijk niet in de smaak vallen, maar het is in ieder geval een interessant biertje om eens te proberen.

Zaanse mosterd tripel

De naam zegt het al, het is een biertje met echte Zaanse mosterd er in, het klinkt misschien niet super aantrekkelijk, maar brouwerij Hoop zegt dat het een unieke smaakervaring geeft. En aangezien je van alles moet proberen in het leven is dit misschien een leuke om mee te beginnen. Het is een echt Zaans product, want de mosterd (die al jaren een van de bekendste producten is) wordt daar nog steeds gemaakt en dus toegevoegd aan een limited edition Zaans biertje.

zaanse moster tripel

Het brouwproces van dit bier is in principe hetzelfde als bij alle andere. Het enige wat ze dus extra hebben gedaan is dus Zaanse mosterd toevoegen. Dit is gebeurd in Lab-44. Mochten ze het mosterd-deel dus weglaten, drink je gewoon een normale tripel, die waarschijnlijk ook ongelofelijk lekker zal zijn, maar door de mosterd wordt dit toch net even een pittiger biertje. Het heeft ook nog een beetje diepgang, want op de plek waar ze op dit idee kwamen, werd 100 jaar gelden nog mosterdgas gemaakt. Gelukkig dat het dit keer dus bier is. Wie weet wat er de volgende keer uit Lab-44 komt…

Zaanse mosterd tripel

Zaanse producten in Nederland

Een aantal Zaanse producten zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, de mosterd is hier bijvoorbeeld een van, maar ook de Zaanse mayonaise is een om niet te vergeten. Ondanks dat ze bijvoorbeeld weinig tot geen reclame maken blijven de producten populair, dus dat kan maar door een ding komen: kwaliteit. Dus we verwachten ook dat deze Zaanse mosterd tripel van goede kwaliteit zal zijn. Helaas kost een sixpackje wel behoorlijk wat geld, namelijk € 21,- maar je krijgt er wel een uniek biertje voor terug. Toch meer van de sterke dranken? Whisky is altijd een goede optie, en dat kan ook een vreemd smaakje krijgen.