Een bezoekje brengen aan een oud, vervallen huis is een avontuur om nooit te vergeten. Als je er vervolgens ook nog eens schatrijk uitkomt, dan kan je je geluk helemaal niet meer op. Dat is precies wat Aimee en Korbin meemaakten. De twee YouTubers vonden dozen vol games ter waarde van 100.000 euro in een vervallen huis.

YouTubers vinden games met een waarde van 100.000 euro

Al jaren gaan de twee op pad langs verschillende rommelmarkten, garage-sales en vervallen huizen om verborgen parels te vinden. Daarbij focussen ze zich vooral op het vinden van (oude) videogames die nu goud waard zijn. Dankzij een tip van een kijker zijn ze dit oude, vervallen huis op het spoor gekomen. Naar verluid woonde daar vroeger een gamer die alles heeft achter gelaten. De kamer zat al bijna twintig jaar op slot. Dat staat natuurlijk garant voor avontuur.

Avontuur in een vervallen huis vol

Zoals verwacht was het huis bijna niet meer begaanbaar. De natuur heeft de woning in zijn macht gekregen en er liepen dan ook overal vieze beesten. Daarnaast was de fundering ook niet stabiel meer, bij iedere stap die de jongens zetten, moesten ze opletten dat ze niet door de bodem zakten. Ploeterend en zuchtend gingen de YouTubers op zoek naar de games.

De ene na de andere klassieker wordt gevonden

Verspreidt door het hele huis kwamen de Youtubers verschillende games tegen. Zoveel zelfs, dat ze bij lange na niet alles konden meenemen. Het stel ging vooral op zoek naar nog verpakte games, onder andere klassiekers als Tomba voor de PlayStation 1 en Bayonetta voor de PlayStation 3 werden meegenomen. Tot nu toe hebben de twee 20.000 euro verdiend met de verkoop van de gevonden games. Het tweetal liet echter weten dat de totale waarde van de games verspreid over het huis tegen de 100.000 euro aan ligt. Ze verklappen natuurlijk niet waar het huis staat, de goudmijn bewaren ze voor henzelf.

Pijnlijke verwondingen aan dit bezoekje overgehouden

Het bezoekje ging overigens niet zonder slag of stoot. Aimee werd gebeten door een Vioolspin, een beet die giftig is als het niet goed behandeld wordt. Korbin liep ondertussen schurft op, wat een aandoening is die wordt veroorzaakt door een schurftmijt. Toch vond het duo het avontuur de moeite meer dan waard. Logisch, de twee kunnen zichzelf nu wel rijk rekenen.

Denk je nou: allemaal leuk en aardig, maar dit is nog niet het ‘ultieme’ schatzoeken waarvan ik droom. Kijk dan eens naar dit indrukwekkende verhaal, waarbij urban explorers talloze oude sprotwagens in een oude, verlaten garage ontdekken.