Actueel

YouTuber moet mogelijk lang brommen voor opzettelijk crashen van vliegtuig

trevor jacob

Alles voor de views, zo luidt een welbekend credo van menig influencer. Al heeft die medaille ook een keerzijde. Zo ondervindt ook YouTuber Trevor Jacob. Hij crashte opzettelijk een vliegtuig voor een filmpje en moet mogelijk een poosje de nor in voor deze actie.

Gevangenisstraf van twintig jaar voor Trevor Jacob?

De bekende YouTuber Trevor Jacob hangt een mogelijke gevangenisstraf van twintig jaar boven het hoofd vanwege het opzettelijk neerstorten van een vliegtuig. Jacob plaatste een video op YouTube, die meer dan 4,1 miljoen keer is bekeken.

Solovlucht van Jacob

De video gaat over Jacobs solovlucht. Hierbij sprint hij uit het vliegtuig met een parachute nadat de propeller en motor het hebben begeven. Na veilig te zijn geland, is Jacob opgelucht dat hij nog in leven is. Hij zoekt urenlang naar water en mensen. Uiteindelijk krijgt hij hulp van een man.

Het doel van de video was om geld te verdienen via een sponsordeal. Jacob heeft toegegeven dat hij de video heeft gemaakt met als doel geld te verdienen. Het plaatsen van de video en de sponsordeal waren de drijfveren achter zijn acties. Jacob heeft schuld bekend aan het vernietigen en verbergen van het vliegtuig, net zoals het belemmeren van het onderzoek naar de crash. Deze aanklachten kunnen leiden tot een maximale gevangenisstraf van twintig jaar.

Watch on YouTube

Schandaal aan het licht

Het schandaal kwam aan het licht toen de Federal Aviation Administration (FAA) en de National Transportation Safety Board een onderzoek startten naar de echte omstandigheden van de crash. Zij wilden het vliegtuig onderzoeken, maar Jacob zei dat hij niet wist waar het vliegtuig was neergestort. Stiekem had hij samen met een vriend het wrak twee weken na de crash opgehaald. Hij heeft het in stukken gesneden en in vuilnisbakken gestopt. Bovendien heeft Jacob toegegeven dat hij in zijn ongevalsrapport heeft gelogen door te stellen dat het vliegtuig 35 minuten na het opstijgen volledig defect was.

Door deze ernstige overtredingen is Jacobs vliegbrevet in april 2022 ingetrokken. Hij zal binnenkort voor de rechter verschijnen. De aanklachten tegen hem zijn serieus en de gevolgen kunnen groot zijn.

Meer lezen over YouTubers? Check dan eens hoe Sam Lyon 100.000 dollar verdiende met Uber Eats.