Wealth

YouTuber laat zien hoe je met het bezorgen van eten 100.000 dollar per jaar kunt verdienen

Uber Eats

Toen de 27-jarige Sam Lyon werkloos thuis kwam te zitten, besloot hij de touwtjes in eigen hand te nemen. Hij bedacht de "Uber Eats Challenge". Met de challenge wil Lyon laten zien dat het mogelijk is om 100.000 dollar per jaar te verdienen met het bezorgen van eten. Lees hier hoe hij dit gedaan heeft!

‘Uber Eats Challenge’

De challenge is simpel: zoveel mogelijk geld verdienen, door zoveel mogelijk maaltijden te bezorgen. Werknemers van Uber Eats mogen twaalf uur per dag online zijn, dus werkte Sam twaalf uur per dag en zeven dagen per week. Uiteindelijk heeft Sam dit één maand volgehouden, wat hem 8,357 dollar opleverde. Doorberekent op jaarbasis komt Lyon dus inderdaad boven de 100.000 dollar uit.

Goed voor je gezondheid?

Experts geven aan dat zoveel rijden niet goed is voor de gezondheid. Vroeg of laat zal het je fysieke en/of mentale gezondheid aantasten. Doordat je veel aan het rijden bent, raak je vermoeid. De meeste staten in Amerika verbieden het dan ook om meer dan 60 uur per week te werken.

Onkosten Uber Eats-bezorgers

Er zijn een aantal onkosten waar rekening mee gehouden moet worden als Uber Eats-bezorger. Zo is Sam bijna 600 dollar per maand kwijt aan benzine, moet af en toe de olie vervangen worden (50 dollar) en moet hij 30 procent aan de belasting afstaan (bijna 3.000 dollar). Zijn geschatte nettosalaris komt uit op ongeveer 5,396 dollar.

Wat heeft Sam Lyon er uiteindelijk aan overgehouden?

Aan het einde van de maand had Sam meer dan 8.000 kilometer gereden en bijna 800 maaltijden bezorgd. Het is onduidelijk hoeveel onkosten er daadwerkelijk door Uber Eats-bezorgers gemaakt worden. Het bedrag dat hij aan zijn challenge over heeft gehouden lijkt daarom meer dan het eigenlijk is. Lyon heeft daarnaast ongeveer één derde van zijn salaris aan fooien te danken. Als hij dit niet zou ontvangen, houdt hij aan het einde van de maand minder dan 3.000 over. Op die manier is het nog een lange weg te gaan naar de 100.000 dollar!

Watch on YouTube