Entertainment

Deze razend spannende misdaadserie staat nu op Netflix

Young Wallander

Niemand doet thrillers beter dan Scandinavië. Dat wisten we al door series als The Truth Will Out. Netflix lijkt dit ook door te hebben. Zo kwamen er maar liefst 5 Scandinavische thriller series uit op 1 september. Ook Young Wallander is nu te zien.

Young Wallander is de verfilming van een populaire thrillerreeks

Boekenliefhebbers kenden de jonge Wallander al langer. De detective is namelijk de hoofdpersoon in de populaire thrillerreeks van schrijver Henning Menkell. Kurt Wallander, zoals de detective voluit heet, moet daarin de meest gruwelijke moorden oplossen. Ondertussen worstelt hij met een alcoholverslaving, vaderschap en andere persoonlijke problemen. Eén van Menkell’s boeken gaat echter over het begin van Wallander’s carrière, waarin hij net was afgestudeerd als politieagent. Dat boek is nu verfilmd, met Young Wallander als gevolg.

Granaatmoord in rumoerige wijk blijkt onderdeel van groot netwerk

In de spannende trailer van Young Wallander zien we hoe de politieagent meteen na zijn opleiding al in het diepe wordt gegooid. In een moeizame wijk wordt iemand vastgebonden aan een hek en met een granaat in zijn mond om het leven gebracht. Al gauw neemt de spanning binnen de wijk toe. Maar Kurt beseft dat de moordenaar zomaar eens van buitenaf kan komen. Samen met zijn hoofdinspecteur bijt hij zich vast in de zaak. Al gauw komen ze een groot netwerk op het spoor. Van de Zweedse elite tot een grimmige wapenhandelaar: de moord lijkt onderdeel te zijn van een veel groter geheel.

De perfecte misdaadserie voor een avond bingen

Ben je benieuwd wie de dader is achter de moord én wat diens motief is? Dan is het fijn om te weten dat Young Wallander nu op Netflix te zien is. De serie is Zweeds, maar er wordt Engels gesproken. Verder heeft het eerste seizoen maar zes afleveringen. Eén goeie avond bingen is dus genoeg om samen met de detective-in-spe de moord op te lossen.

Watch on YouTube