Cars & Bikes

Dit is de gloednieuwe ‘Yemobile’ van Kanye West

Yemobile auto van Kanye West

De Amerikaanse rapper Kanye West laat vol trots zijn gloednieuwe bolide zien. Ye, zoals de rapper tegenwoordig genoemd wil worden, heeft een BAC Mono gekocht. Die is direct omgedoopt in de ‘Yemobile’. Dit is de nieuwe auto van Kanye West

Kanye West en Kim Kardashian

We kennen hem natuurlijk van zijn muziek, maar hij is officieel ook nog de mannelijke wederhelft van Kim Kardashian. De twee willen scheiden, waarschijnlijk alleen Kardashian, terwijl Ye ongehinderd door blijft gaan met merkwaardige acties. Op Instagram plaatste hij nog foto’s van Kim en haar kinderen met de tekst: “God breng alsjeblieft onze familie terug bij elkaar.”  Ondertussen proberen ze elkaar jaloers te maken met andere mannen en vrouwen en onderlinge discussies worden publiekelijk gevoerd. Iets wat misschien beter privé kan. Gelukkig kan Kanye West lekker tot rust komen in zijn nieuwe auto, die hij zelf vergelijkt met de ‘Batmobile‘.

View post on Instagram
 

De nieuwe auto van Kanye West

De nieuwe auto van Kanye West is een BAC Mono, van de Britse supercarfabrikant Briggs Automotive Company. Dit bedrijf is gespecialiseerd in sportvoertuigen op de weg die legaal zijn voor één persoon en heeft slechts twaalf dealerovereenkomsten op vier continenten, waardoor deze soort auto’s superzeldzaam en zeer exclusief zijn. Briggs Automotive Company is opgericht in 2009 en het Batman-achtige model kwam op de markt in 2011. De tweede generatie van de bolide kwam eind 2021 uit. Kanye West heeft deze dan ook meteen aangeschaft.

View post on Instagram
 

Specificaties van de ‘Yemobile’

De nieuwe generatie van deze bizarre supercar beschikt over een 2,3 liter viercilinder-motor. Deze auto van Kanye West’ heeft een indrukwekkend vermogen van 332 pk. Dankzij het lichte gewicht van 580 kilogram sprint de bolide in 2,7 seconden vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur. Dat is een seconde sneller dan de Lamborghini Huracán. Zo’n unieke auto is dan ook niet goedkoop. Prijskaartje? Een slordige 220 duizend euro betaal je voor de ‘Yemobile’. In het kort gezegd is het de ideale auto voor op het circuit.