Food & Drinks

Whisky Tasting Festival 2021 is hét walhalla voor whiskyliefhebbers

WTF Utrecht

Whiskyliefhebbers opgelet: op 18 september staat het Whisky Tasting Festival Utrecht, kortweg WTF Utrecht, gepland. Dit is bij uitstek hét festival voor de liefhebber van de betere whiskysoorten. Je betaalt enkel de entree en kunt vervolgens talloze whiskysoorten proeven. Klinkt goed, niet?

Talloze whisky’s proeven tijdens WTF Utrecht

WTF Utrecht is hét walhalla voor de serieuze liefhebber van (malt) whisky. Letterlijk honderden verschillende whiskysoorten worden geschonken én gedronken. Waan je als ontdekkingsreiziger en proef verschillende whisky’s die je anders zelden zou tegenkomen. Het goede nieuws is dat de meeste whiskysoorten bij de entreeprijs zijn inbegrepen. Alleen voor de echt hele exclusieve whisky’s moet je bijbetalen. Dit gaat dan om flessen vanaf een winkelprijs van ongeveer 50 euro. Met een kleine vijftienhonderd verwachte bezoekers in de Werkspoorkathedraal te Utrecht is WTF Utrecht dan ook een evenement om naar uit te kijken.

Whisky Tasting Festival 2021

Terwijl de vorige edities van WTF Utrecht verschillende masterclasses bevatte, is er voor de editie van 2021 gekozen voor één lange sessie van zes uur (van 14.00 -20.00 uur). Op die manier heeft elke liefhebber evenveel kans om zijn of haar geliefde drank eens goed te onderzoeken. Overigens draait het event niet alleen om het drinken van whisky, maar ook om het verdiepen van je kennis. Dat is op zijn minst net zo interessant als het proeven zelf. Landen over de hele wereld zijn vertegenwoordigd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Belgische whisky, of eentje uit eigen land?

Watch on YouTube

Voor ieder wat wils

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is whisky niet het enige wat zal vloeien tijdens WTF Utrecht. Ook andere dranken zoals gin, rum, jenever of de lekkerste speicaalbieren kun je drinken tijdens het festival. Bij een goed drankje hoort natuurlijk iets lekkers te eten. Ook daar is aan gedacht. Verschillende foodtrucks staan opgesteld in de Werkspoorkathedraal, zodat je niet bang hoeft te zijn om met een lege maag naar huis te gaan. Klinkt dit als muziek in de oren? Voor 40,49 ben je helemaal klaar voor WTF Utrecht, het eerste drankenfestival van 2021.