Dacht je dat alleen Netflix vette series produceert? En dat alleen Amerikaanse series van wereldniveau zijn? Dan heb je het mis. De NPO gaat namelijk binnenkort het Britse World on Fire uitzenden. En die serie wil je niet missen.

World on Fire toont de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog

In tegenstelling tot de meeste oorlogsseries volgen we in World on Fire niet alleen de soldaten aan het front. Het zijn juist de ‘normale’ burgers die  op hun eigen manier te worstelen met de gruwelijkheden die de oorlog met zich meebrengt. Zo worden een ambtenaar, journaliste en buschauffeur gevolgd. Sean Bean speelt de buschauffeur. Toch een behoorlijk andere rol dan zijn rol als Ned Stark in Game of Thrones.

World on Fire

Diverse hoofdpersonen verspreid door Europa komen aan bod

Naast de persoonlijke levens van de diverse hoofdpersonen toont de trailer ook de nodige veldslagen en bombardementen. Het wordt duidelijk hoe de oorlog iedereens leven steeds meer beïnvloed en treft. World on Fire is hierdoor een serie die vele kanten van de Tweede Wereldoorlog laat zien. Dat gebeurt niet in één land of op één locatie. Zo komen verhaallijnen in Engeland, Polen, Duitsland en Frankrijk allemaal aan bod. De verschillen tussen steden als Berlijn, Dunkirk, Warschau en Parijs worden hierdoor duidelijk zichtbaar.

World on Fire

Binnenkort is World on Fire ook in Nederland te zien

De zeven afleveringen van het eerste seizoen waren een groot succes toen World on Fire in 2019 werd uitgezonden. Inmiddels is er een tweede seizoen besteld. Binnenkort kunnen wij dus ook gaan genieten van de steengoede serie. Vanaf 25 oktober wordt namelijk elke week een aflevering uitgezonden door de NPO. De serie is qua oorlogsserie in goed gezelschap. Zo zijn series als Band of Brothers en de Scandinavische serie 1864 ook absolute toppers in het genre.

Op IMDb heeft World on Fire een score van een 7.2. Check de trailer hieronder voor een eerste voorproefje van dee serie.