Other

Dit stukje geschiedenis is voor een bedrag van 900.000 euro verkocht

woning

In Winkel is een stuk geschiedenis verkocht. Het pand is werd in het verleden gebruikt als postkantoor, gemeentehuis, politiebureau, raadhuis en parfumflessenmuseum. Al kan de nieuwe eigenaar er vooral heerlijk wonen.

Een stukje geschiedenis

Naast de vele functies die het gebouw heeft gehad, is het vooral bekend door de meest recente functie. Het pand dat sinds 1599 overeind staat, functioneerde van 1994 tot 2017 namelijk als een parfumflessenmuseum.  De voormalige eigenaar Carina van Zoonen zette het pand vol met ruim zevenduizend flesjes parfum. Jaarlijks trok de collectie zo’n tienduizend tot twaalfduizend bezoekers naar het gebouw in Winkel.

Stukje geschiedenis omgebouwd tot woning

Nadat het monument werd verkocht, hebben de kopers het in 2019 volledig gerenoveerd tot een woonhuis met zeer luxueuze faciliteiten: luxe keuken en badkamers, master bedroom en als kers op de taart: torenkamertje.

Het luxe pand

Je komt bij het betreden van de woning binnen in een royale hal, midden in de woning staat de luxe keuken. De gehele linkerhelft van de begane grond dient als woonkamer. De badkamer aan de achterkant van het huis is een handige verlenging van de wellness-voorzieningen in de tuin. Ja, dat lees je goed. Maar daar zijn we nog niet.

Op de eerste verdieping kom je nogmaals in een ruime hal te staan. Antieke houten deuren worden gebruikt als ingang naar de master bedroom. Deze kamer werd vroeger gebruikt als raadzaal. Nu wordt het gebruikt als zowel een slaap- als badkamer: vrijstaand bad, watervalkraan, airconditioning. Twee vrijstaande wasbakken, dubbele stortdouche, het zit allemaal in dezelfde kamer.

 

De tweede verdieping is goed voor twee slaap/hobbykamers. Een oude houten trap leidt naar een luik in het plafond, die toegang heeft tot de opmerkelijke derde verdieping. De toren is namelijk niet alleen goed voor het uiterlijk. Je kan er namelijk ook gewoon in slapen. Verder biedt het torentje ook een fantastisch uitzicht.

En dan, de tuin.. Het paradijs van dit pand. Hier staat alles namelijk in het teken van genieten. Zonneterrassen, jacuzzi, sauna, verwarmde zwemvijver en natuurlijk extra douches. UV-lampen en planten zorgen voor een natuurlijke waterzuivering.

Stukje geschiedenis verkocht voor 900.000 euro

Deze karakteristieke woning met een woonoppervlakte van 212 vierkante meter is niet voor een habbekrats verkocht. De nieuwe eigenaren moesten een bedrag van 900.000 euro neerleggen voor de woning. Meer zien van dit stukje geschiedenis? Check dan de Funda-pagina.