Steven Berghuis verraste vriend en vijand met zijn overstap van Feyenoord naar Ajax afgelopen zomer. De 30-jarige voetballer maakt tot op heden een uitstekende indruk in Amsterdam. Ondanks dat zijn werkgever zich inmiddels in de hoofdstad bevindt, woont de aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten nog in Rotterdam. Met zo’n prachtige woning is het in ieder geval prettig thuiskomen na een potje voetballen.

Carrière van Steven Berghuis

De in Apeldoorn geboren Ajacied heeft inmiddels aardig wat voetbalclubs versleten. Na FC Twente is Berghuis via VVV-Venlo en AZ bij het Engelse Watford terechtgekomen. Ondanks dat hij 1,1 miljoen euro per jaar kon opstrijken in de Premier League, werd het sportief gezien een mislukking. Na één seizoen werd de Nederlander alweer verhuurd aan Feyenoord, dat hem uiteindelijk voor circa 6,5 miljoen euro definitief overnam. In de Maasstad groeide Berghuis uit tot smaakmaker én aanvoerder, maar vertrok na 4 jaar naar de hoofdstad voor een nieuwe uitdaging.

Dikke woning van Steven Berghuis

De ‘tien’ van Ajax beschikt over een appartement dat uitkijkt over de skyline van Rotterdam. Steven Berghuis kocht het perceel voor 715.000 euro en had hierbij géén hypotheek nodig. De woning van de linkspoot beschikt over drie kamers: twee slaapkamers en een badkamer en de woonoppervlakte bedraagt maar liefst 150 vierkante meter. Verder beschikt Steven over een prachtig uitzicht en kan hij koken in een luxe keuken, die van alle gemakken is voorzien.

Keuken Steven Berghuis

Uitzicht Steven Berghuis

Vermogen

Het feit dat Steven Berghuis geen hypotheek hoefde af te sluiten, komt niet als een verrassing. De 33-voudig international verdient namelijk een dik belegde boterham in de Johan Cruijff ArenA. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij strijkt Berghuis zo’n vier miljoen euro per jaar op in Amsterdam. Stevens vermogen is inmiddels, volgens Salary Sport, opgelopen tot een kleine acht miljoen euro. Berghuis beschikt overigens nog over een contract tot medio 2025, waarmee zijn kapitaal de komende jaren nog wel even zal groeien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis)