Other

Indrukwekkende woning volledig gemaakt van zeecontainers en glas

Zie jij het al voor je; ‘s middags een wandeling maken door de prachtige natuur om daarna heerlijk genieten van een malse T-bone steak van de barbecue en een halve liter.

Unieke zeecontainer woning

Deze vette woning gebouwd op het platteland, ver weg van alle hectiek en drukte. Voor de bouw van de woning is er gebruik gemaakt van 8 zeecontainers. Dit maakt de bouw eenvoudig, milieubewust en betaalbaar. De gerecyclede containers hebben een zwaar leven gehad. De deuken en krassen geven het geheel een rauwe look. De enige aanpassingen die zijn gedaan waren om ruimte te creëren voor elektrische leidingen, ventilatie systeem en de enorme glazen ramen waardoor je van het uitzicht kunt genieten en tevens voldoende daglicht hebt.

Alles wat je in normale woning zou vinden, zit ook in de containerwoning. Zo is het voorzien van een wc, badkamer, inloopkast en keuken. Met je vrienden chillen doe je buiten op het terras waar ook een bbq staat. De containers zijn zo geplaatst dat je nog voldoende privacy hebt. Bij het tuinhuis met overkapping kun je heerlijk buiten zitten.

Constructie

De woning wordt in vier fases gebouwd. allereerst wordt er een betonnen vloer gelegd. Deze dient als fundering van het huis. Vervolgens worden de 8 verschillende containers geplaatst, waarna er stalen buizen voor het dak worden geplaatst. Als laatste worden glazen wanden en de vloeren geplaatst die het geheel bij elkaar houden. Een mooie vloer van laminaat zou hier goed bij passen, dus wees verstandig en kies een mooie vloer die ook echt bij jouw huis past.

Virtuele tour

Bekijk de woning vanbinnen middels de foto’s hieronder: