In een tijd waarin talloze gebouwen zoals kantoren een nieuwe bestemming krijgen als appartementencomplex, is het een hele verademing om een echt unieke object aan te treffen. Één die je niet hoeft te delen met talloze anderen en die bovendien ook beschikt over een zee aan ruimte. Die zijn er nog wel. Je zult alleen wel af moeten zakken naar het zuiden. In Tilburg kun namelijk een oude kerk op de kop tikken.

Te koop: de Theresiakerk in Tilburg

Het lijkt een forse investering, bijna een miljoen euro voor een stuk gewijde grond met bijbehorend gebouw. Wat je er echter voor terugkrijgt is werkelijk fenomenaal. Zo beschik je over een woonoppervlakte van 445 vierkante meter en heb je nagenoeg de gehele kerk voor jezelf. Met een inhoud van 2716 kubieke meter zal het je in ieder geval aan niks ontbreken en betrek je gelijk een woning met een onwaarschijnlijk groot wow-effect.

533_1080 535_1080 539_1080

De expressionistische bouwstijl van de kerk zorgt direct voor een bijzondere sfeer bij binnenkomst. Doordat er zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard zijn gebleven is een woonruimte ontstaan met respect naar het verleden. De hoge ramen zorgen voor lekker veel lichtinval en geven de woonkamer een extra ruimtelijk effect. Vanuit de woonkamer zijn alle overige vertrekken eenvoudig te bereiken, net als de U-vormige tuin die voldoende privacy biedt. Ben je op zoek naar een woning met tal van mogelijkheden, dan is dit een uitgelezen kans.

De kerk biedt talloze mogelijkheden

Via de mooie entree betreed je de woning waarbij direct de ruime hal opvalt. Hier bevindt zich de garderobe, de meterkast, toiletruimte en de ruimte die toegang verschaft tot de CV-installatie. Ook zien we hier aansluitingen voor de wasmachine en een eventuele droger. Vanuit de hal komen we in de zeer ruime woonkamer. Een van de blikvangers in de woonkamer is de sfeervolle openhaard. Dankzij het ontwerp van de woonkamer is het mogelijk om het geheel een intieme uitstraling te geven en zo de mogelijkheden optimaal te benutten.

550_1080 542_1080 547_1080 555_1080

Twee compleet ingerichte badkamers

Vanuit de woonkamer in de kerk heb je direct toegang tot de volledig ingerichte keuken. Hier bevindt zich de gezellige bar en zien we direct alle mogelijke inbouwapparatuur om elke maaltijd met liefde te bereiden. Zowel vanuit de woonkamer, keuken en slaapkamer heb je direct toegang tot de grote tuin. Ideaal om de dag met een ontbijtje te beginnen terwijl je de natuur langzaam ziet ontwaken. Naast de slaapkamer bevindt zich de moderne badkamer. Ook hier ontbreekt het aan niks: een ligbad, douchecabine, toilet, dubbele wastafel en een designradiator. Een tweede badkamer treffen we aan op de begane grond, compleet met een douche, toilet en een enkele wastafel. Over comfort heb je hier dus niet te klagen.

Het huis staat te koop voor 890.000 euro. Mocht je overigens liever iets goedkopers zoeken en wil je wel een unieke woning? Kijk dan eens naar dit penthouse in een eeuwenoud fort.

Bron: Funda