In de categorie bijzondere huizen is dit wel een heel opvallende. Niks geen appartement, twee onder één kap of studio. Nee, een penthouse in een eeuwenoud fort. Misschien wel de gruwelijkste woning die we in tijden in Nederland voorbij zagen komen. En het mooiste van alles: hij staat te koop.

Wonen in een fort

Fort Steurgat is gebouwd in 1881 en diende als afsluiting van de rivier en de dijk langs de Merwede. De vesting puilt uit van elementen die herinneren aan de legering van strijdkrachten. Het fort heeft een gigantische bomvrije kazerne die via een geheime gang leidt naar de ondergrondse kruitmagazijnen. Vanaf 2000 is men begonnen met het bewoonbaar maken van het fort. Daardoor is het inmiddels voorzien van de nodige luxe. De oude brug die het wooneiland verbind met het vasteland is gerestaureerd en in totaal zijn er 11 woningen waarvan 8 appartementen en 3 villa’s met uitzicht op het water. Één van die spectaculaire appartementen kan van jou zijn.

213_2160 302_2160 304_2160

Penthouse

Het appartement is een heus penthouse, op de tweede – en tevens bovenste- verdieping van het fort. De woning heeft een oppervlakte van 274 vierkante meter. Met 5 kamers en een dubbele garage  is er aan ruimte geen gebrek. Je persoonlijke fort-penthouse is bereikbaar vanuit de gewelfde centrale entree. Pak de oude trappen of de luxe lift naar boven en je betreedt de tofste woning die je ooit hebt gezien.

Het penthouse is voorzien van twee badkamers en drie slaapkamers. In het midden van de woning vind je een met glas overdekte patio van 30 vierkante meter, het centrale punt van de woning. Vanuit de aansluitende woonkamer, voorzien van gigantische raampartijen, heb je uitzicht op het Kruithuis en de Biesbosch. Niet slecht. De master bedroom van het fort heeft een eigen badkamer met een jacuzzi en stoomcabine. Daarnaast zijn er nog 2 slaapkamers, een moderne luxe keuken en ohja, een spectaculair dakterras.

309_2160 313_2160 305_2160 307_2160 310_2160

Garage

Zie je het al helemaal voor je? Wonen in dit spectaculaire fort, met uitzicht op één van de mooiste natuurgebieden die ons land rijk is. Maak het dan helemaal af door met je droomauto het terrein te betreden en hem veilig te parkeren in de dubbele garage. Ruimte genoeg voor een auto of twee, of wat stijlvolle motoren, alles kan. Qua bereikbaarheid zit je top, het wooneiland ligt namelijk in de buurt van Rotterdam en Dordrecht.

Aan de woning hangt een prijskaartje van 850.000 euro. Niet zuinig, maar als je kijkt wat je er voor krijgt is het een unieke koop. Wonen in een penthouse in een eeuwenoud fort. Dat is toch de droom.

Bron: Funda

Fotografie: Funda