Als architect zijnde zie je potentie in gebouwen waar een ander zou denken dat het een bouwval is. Zo ook bij deze oude cement fabriek. Architect Ricardo Bofill kwam in aanmerking met de fabriek en was meteen verkocht. Hij kocht de fabriek en maakte hier een extreem brute woning van.

Ricardo Bofill

Ricardo Bofill is een Spaanse architect en wordt gezien als een architect van het postmodernisme. Hij heeft meerdere werken op zijn naam staan, maar deze fabriek is er als geen ander. Bofill kwam voor het eerst in aanmerking met de cement fabriek in 1973. Hij zag meteen al de potentie die de bouwval had en wilde het meteen ook ondernemen. Hij besloot het, samen met zijn team, te kopen.

La Fábrica

Het gebouw is gelegen in Barcelona. Tegenwoordig is Bofill hier woonachtig en werkt hij ook vanuit “La Fábrica” zoals de fabriek ook wel genoemd wordt. De studio van het team van Bofill is gevestigd in een van de silo’s. Het is in het teken van minimalisme ontworpen, er zijn veel open ruimtes en hoge plafonds. Het resultaat is dan ook schitterend te noemen.

Oordeel zelf:

gewoonvoorhem-La-fabrica-huis-2-1 gewoonvoorhem-La-fabrica-3 gewoonvoorhem-La-fabrica-huis-1 gewoonvoorhem-La-fabrica-huis-5 gewoonvoorhem-La-fabrica-8 gewoonvoorhem-La-fabrica-huis-6 gewoonvoorhem-La-fabrica-huis-9