Entertainment

Knap staaltje werk: 74-jarige man bouwt caravan uit jaren 20 na

Eccles caravan 1926

Stel je eens voor: kamperen in een authentieke jaren 20-stijl met een prachtige oldtimer en een caravan. Dat is precies wat de 74-jarige Wim Brock uit Zutphen doet. Wim is eigenaar van een houtbewerkingsbedrijf. Hij heeft een passie voor voertuigen met houten componenten en geniet volop van zijn kampeeravonturen in zijn vintage Eccles caravan uit 1926.

Verzamelaar van oude auto’s

Wim is een verzamelaar van oude auto’s, zo valt in het Algemeen Dagblad te lezen. Hij heeft een indrukwekkende collectie waaruit hij kan kiezen als het gaat om het slepen van zijn 1926 Eccles caravan. Hij heeft onder andere een T-Ford Touring, een Laurel & Hardy tweezits cabriolet, een A-Ford, een Morris 8 en een replica van een Z.E.G.O. bus uit 1924. Maar het is de A-Ford die Wim het meest gebruikt als voertuig voor zijn caravan.

Met zijn kennis van houtbewerking en zijn oog voor detail heeft Wim de replica van de Eccles caravan met veel precisie gereconstrueerd. Het bouwproces duurde meer dan twee jaar. Hij gebruikte daarbij verschillende houtsoorten zoals essen, esdoorn, hickory en douglas spar. Het resultaat is prachtig: een mooie caravan die rechtstreeks uit de jaren 20 lijkt te zijn gekomen.

Ook het interieur en de decoratie zijn met zorg uitgekozen om een nostalgische sfeer te creëren. Vintage items en kleding zorgen voor de authentieke beleving, waardoor Wim en zijn medekampeerders zich echt in een andere tijd bevinden.

Eccles caravan trekt veel bekijks

De Eccles caravan trekt overal waar hij komt veel bekijks. Zowel kinderen als volwassenen vinden deze caravan een bijzonder voertuig. Het roept herinneringen op aan de beroemde woonwagen van Pipo de Clown. Voor Wim draait kamperen niet alleen om het genieten van de natuur. Het gaat hem ook om de ervaring. Met zijn vintage caravan en liefde voor oude technieken en materialen weet hij de jonge generatie te inspireren.

Dus, als je ooit een glimp wilt opvangen van het verleden en wilt kamperen in stijl, houd dan je ogen open voor Wim en zijn prachtige Eccles caravan. Wie weet kom je hem binnenkort tegen op een camping en kun je even terugreizen naar de jaren 20.

Meer lezen over caravans? Dit is de langste caravan van Nederland.

Bron: Algemeen Dagblad.