Echte wijndrinkers kennen dit probleem vast wel, je ontkurkt de fles en dan moet je eigenlijk de hele fles opmaken omdat je de wijn anders niet meer kunt bewaren. De wijn wordt namelijk blootgesteld aan zuurstof waardoor de inhoud oxideert. Hiervoor is nu de perfecte oplossing gekomen. Namelijk dit wijnbewaarsysteem op Bol.com.

De perfecte oplossing om wijn langer goed te houden

Dit wijnbewaarsysteem is speciaal ontworpen om de wijn in te schenken zonder de kurk eraf te halen. Met de kurk nog op de fles zorg je ervoor dat de resterende wijn in de fles niet wordt blootgesteld aan lucht. Tegelijkertijd voorkom je ook dat bacteriën en schimmels de fles binnendringen die de kwaliteit van de wijn verder kunnen aantasten. Daarom hoef je je nu geen zorgen meer om te maken door dit handige apparaatje.

wijn wijnbewaarsysteem

Verdringen van zuurstof om wijn beter te laten smaken

Het draagbare wijnbewaarsysteem is voorzien van een teflon gecoate wijnnaald die in de kurk wordt gestoken. Deze wijnnaald is speciaal ontworpen voor de kurk. Dus wanneer je de naald verwijdert, sluit de kurk op natuurlijke wijze weer af om de drank te beschermen. Het wijnconserveerapparaat wordt geleverd met twee argongascapsules. Eén daarvan moet je in de capsule-loadcel van het apparaat laden. Wanneer de naald in de fles wordt gestoken, brengt deze een kleine hoeveelheid zuurstof in de fles. Dit is waar het argongas in het spel komt. Het verdringt alle zuurstof in de fles om de wijn beter te laten smaken en ruiken.

draagbare wijnbewaarsysteemcapsules

Hoe gebruik je het?

Het gebruik van dit draagbare wijnbewaarsysteem is eigenlijk heel eenvoudig. Je draait eerst de dop van het apparaat en plaatst de argoncapsule in de dop. Plaats de dop nu terug in het apparaat. Knijp in de klemmen en plaats ze rond de hals van de fles met de naald direct boven de kurk. Druk op de trekker bovenop om het te ontdoen van lucht. Houd de fles met één hand vast en gebruik de andere hand om het apparaat naar beneden te duwen totdat de naald volledig in de kurk is gestoken. Kantel vervolgens de fles met de tuit richting het glas. Druk de trekker in en laat hem los om de wijn in het glas te schenken.

Om het apparaat weer van de fles te verwijderen, plaats je de fles rechtop en houdt je de hals van de fles van één hand vast. Gebruik de andere hand om het handvat omhoog te trekken en de naald uit de kurk te halen. Knijp in de klemmen en verwijder het apparaat uit de fles.

coravin model twee hoe te gebruiken

Tevreden klanten

Erg zijn veel klanten tevreden over het apparaat. Zo luidt een klanten-recensie: “Met het draagbare wijnbewaarsysteem kan ik genieten van een lekker glas wijn zonder de hele fles leeg te hoeven maken of de kwaliteit van de wijn in een onvoltooide fles te riskeren.”

Interesse? Je kunt het draagbare wijnbewaarsysteem hier shoppen voor 249 euro.

wijnbewaarsysteem wijn