Food & Drinks

10 whisky essentials voor liefhebbers

whisky

Whisky. Het ‘uisce beatha’, oftewel levenswater is voor vele mannen een van de mooiste geschenken des aarde. En het mooie is, je hebt slechts één goede fles nodig om te genieten van een goed glas. Denk je. Zodra je de smaak te pakken hebt zul je nieuwe flessen, smaken en soorten willen proeven. En hier houdt het niet op. De nodige accessoires die jou een betere fijnproever maken en die je de ultieme whisky experience geven zullen al gauw op je pad komen. Gewoonvoorhem brengt je de 10 ware whisky essentials die je als whisky liefhebber moet bezitten:

1. Glencairn whisky glazen

Dit is de real-deal. De authentieke tasting glazen die je bij de fijnste Schotse, single malt distilleerderijen zoals Laphroaig zult vinden. Deze glazen leveren de ultieme whisky experience plus een goed verhaal bij de volgende mannenavond op.

2. The Scotch Whisky Treasures

Hét boek wat je thuis op de salontafel wilt hebben liggen. Hier vindt je alles wat je moet weten over de meest prestigieuze whiskies en distilleerderijen in Schotland.

3. Belham Bar cart

Je hebt de smaak te pakken en plots biedt de kleine drankkast niet genoeg ruimte voor al die mooie flessen. Bewaar de flessen die je regelmatig drinkt, plus de mooie Glencairn glazen op de Belham Bar Cart. Een stijlvolle toevoeging aan je woonkamer.

4. Chesterfield bank

Deze stoel maakt je whisky natuurlijk niet lekkerder, maar de combinatie van een stijlvolle vintage bank en een goede single malt  is gewoon magisch. Daarnaast kun je zo samen met je vrienden van een lekker glas genieten.

5. American Oak Whisky Barrel

Het unieke smaakbeleving van een bepaalde whisky is deels afhankelijk het type vat dat is gebruikt en hoelang de drank daarin heeft gerijpt. Deze barrel kit geef je de kans hier zelf mee te experimenteren.

6. Whisky Bullets

Mocht je je drank koud willen drinken, doe dat dan in stijl met deze brute koelkogels.

7. Ambassador  karaf

De fles op zich is al stijlvol, maar een whisky karaf is een ware eye-catcher in je woonkamer.

8. verzorgingsproducten

De meest mannelijke grooming producten zijn natuurlijk gemaakt van de geliefde drank.

9. Ice ball maker

Wil je dan toch de nodige ijsblokjes in je glas whisky? Dan is de ice-ball maker een ware essential. De ijsballen smelten langzamer waardoor de smaak niet verpest wordt en laten we eerlijk zijn: ze zien er bijzonder stijlvol uit.

10. Een stijlvol notitieboek

Je wilt je avonturen in de wondere wereld van whiskey natuurlijk noteren, nalezen en mogelijk delen. Doe dat in stijl met een leren notitieboek.

Verkouden en aan het snotteren? Whisky is de beste hoestdrank!

Hieronder hebben wij enkele aanraders geselecteerd: